Notebook-Netbook

ASUS U46 i U56 laptopovi

Zahvaljujući najnovijim Intel® procesorima i mnoštvu naprednih mogućnosti, novi ASUS laptopovi sa tankim i elegantnim kućištem predstavljaju sjajan izbor za sve koji ne žele kompromise kada su mobilni uređaji u pitanju. Tanji od jednog inča i atraktivno dizajnirani, novi U46/U56 laptopovi nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Iako veoma tanki, ovi prenosni računari imaju Intel® Core™ i3 i Core™ i5 procesore druge generacije koji rade na standardnom naponu. Moćna grafika, velika autonomija rada na bateriji, USB 3.0 i punjenje drugih uređaja preko USB-a, samo su neke od mogućnosti koje rad čine lakim, a korisnika lišavaju briga, bilo da je reč o 14-inčnom U46 ili 15-inčnom U56.

Tanki i lagani

Novi laptopovi pored prefinjenog dizajna imaju i kućište tanje od jednog inča, napravljeno od najfinijih materijala, uključujući i poklopac od brušenog aluminijuma. Model U46 se odlikuje diskretnom bojom šampanjca, dok U56 ima jedinstvenu plavu boju. Skrojeni da zadovolje potrebe poslovnih ljudi, ali i svih drugih koji često putuju, U46 i U56 imaju šarke koje omogućavaju veliki ugao otvaranja, pa je korišćenje udobno i u skučenom prostoru. Pored toga, U46 ima najtanji 14-inčni panel koji se trenutno može naći, debljine samo 5,5 mm. Okvir oko ekrana na U46 je veoma tanak, zahvaljujući čemu je smanjena težina i poboljšana prenosivost laptopa.

Izvanredne performanse i sjajna autonomija

Novi U46 i U56 imaju Intel® Core™ procesore druge generacije koji rade na standardnom naponu, što će korisnici posebno osetiti kroz ubrzan multitasking i unapređenu multimediju. Diskretna NVIDIA® GeForce® GT 540M grafička karta sa 1 GB GDDR3 video memorije (kod U46SV modela) omogućava igranje video igara sa zavidnim nivoom detalja. Iako moćnih performansi, U46/U56 laptopovi su energetski efikasni, pa rad na bateriji može da potraje i do deset sati. Celodnevni rad daleko od strujne utičnice je postao realnost.

USB 3.0

Svi novi U46/U56 laptopovi imaju USB 3.0 port, koji donosi višestruko ubrzanje prenosa podatak u odnosu na USB 2.0. Pored toga, ASUS je ove modele opremio ekskluzivnom USB Charger+ tehnologijom koja omogućava punjenje drugih uređaja preko USB-a neuporedivo brže. Uređaje je moguće puniti čak i kada je laptop isključen.

Veliki izbor

U želji da zadovolji potrebe što šireg kruga korisnika, ASUS nove modele nudi u dve veličine, pri čemu U46 ima ekran dijagonale 14 inča, a U56 15 inča. Veći model se odlikuje i specifičnom završnom obradom oslonca za dlanove koja korisniku pruža osećaj udobnosti i luksuza.

Leave a Reply