Notebook-Netbook

ASUS ZENBOOK ultra-prenosivi laptop kao savršen spoj elegancije i snage

Jonney Shih, predsednik kompanije ASUS i Tom Kilroy, viši potpredsednik i generalni direktor grupe za prodaju i marketing u kompaniji Intel su na skupu održanom u Njujorku predstavili dugo očekivani ZENBOOK™, koji objedinjuje vrhunski dizajn i neverovatne performanse. ASUS ZENBOOK™ je dizajniran sa ciljem da omogući jednostavan i udoban rad, bez žrtvovanja performansi. ASUS Ultrabook ima savršen balans elegancije i snage.

Gospodin Shih je predstavio četiri ključna principa kojima se ASUS razvojni tim vodio tokom dizajniranja ZENBOOK™-a.

Dopadljiv dizajn – ASUS ZENBOOK™ se odlikuje jednostavnim i dopadljivim dizajnom. Aluminijumsko kućište sa diskretnim koncentričnim krugovima nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Prefinjene linije i debljina koja iznosi samo 3 mm na prednjem i 9 mm na zadnjem delu, čine ZENBOOK™ najtanjim Ultrabook-om na tržištu i savršenim izborom za korisnike koji su u stalnom pokretu.

Performanse bez premca – ZENBOOK™ ima instant-on funkciju koja mu omogućava da iz standby moda pređe u radni režim za samo dve sekunde. Uz to, u standby režimu može da ostane i do dve nedelje*, što je četiri puta duže od važećih standardnih vrednosti. Kаdа bаterija opаdne ispod 5 procenаtа, ZENBOOK ™ će аutomаtski sаčuvаti podatke sa kojima radite, kаko bi se sprečio njihov gubitak. Iako izuzetno tanak, ZENBOOK™ objedinjuje čitav niz tehnoloških noviteta. Poseduje najnovije Intel® Core™ procesore druge generacije, SATA 3 Solid State Drajv (SSD), Bluetooth™ V4.0 i USB 3.0. ASUS USB Charger+ tehnologija omogućava punjenje raznih mobilnih uređaja, a zahvaljujući korišćenju USB 3.0 porta vreme punjenja je značajno smanjeno. Da bi uspešno implementirali sve ove tehnologije, ASUS inženjeri su kreirali poseban sistem za hlađenje, sa inovativnim rešenjima koja poboljšavaju cirkulaciju vazduha i obezbeđuju da ZENBOOK™ bude uvek hladan.

Ekološki prihvatljiv – ZENBOOK™ troši minimalnu količinu energije, pa ne ugrožava životnu sredinu. Patentirana ASUS Super Hybrid Engine II tehnologija optimizuje potrošnju, čime se obezbeđuje da ZENBOOK™ ima do 25% veću autonomiju od drugih Ultrabook-ova.

Zvuk koji prevazilazi očekivanja – Imajući u vidu da ultrabook nije samo sredstvo za rad, nego i za zabavu, ASUS je svaki ZENBOOK™ opremio SonicMaster tehnologijom koja spaja hardver i softver razvijen u saradnji ASUS Golden Ear tima i kompanije Bang & Olufsen ICEpower®. SonicMaster pruža pun okružujući zvuk, koji je podjednako dobar za slušanje džeza, ali i umirujućeg zvuka planinskog potoka.

Partnerstvo sa tehnološkim liderima – Tom Kilroy, viši potpredsednik i generalni direktor grupe za prodaju i marketing u kompaniji Intel, je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Intel svojim neverovatnim procesorima značajno doprineo ASUS-ovom revolucionarnom remek-delu.

“Današnje predstavljanje ASUS ZENBOOK™-a je sjajan dokaz da Ultrabook-ovi pokreću neverovatnu transformaciju personalnih računara.”, rekao je gospodin Kilroy. “Samo par meseci nakon što je Intel predstavio novi koncept uređaja, ASUS je isporučio neverovatno lagan i moćan Ultrabook, za čije performanse je zaslužna druga generacija Intel Core i7 i Core i5 procesora. Opremljen je sigurnosnim i mnogim drugim uzbudljivim funkcijama koje omogućavaju da Ultrabook-ovi pruže ono za šta su namenjeni – najkompletnije i najprijatnije iskustvo u radu sa računarom.”

ZENBOOK™ će na našem tržištu biti u prodaji početkom novembra, sa cenom koja kreće od 999 evra.

Model
UX21E-DH52UX21E-DH71UX31E-DH52UX31E-DH53UX31E-DH72
ProcesorIntel Core i5-2467MIntel Core i7-2677MIntel Core i5-2557MIntel Core i7-2677M
Operativni sistemOriginalni Windows® 7 Home Premium – 64bit
Ekran11.6 “ HD (1366*768)13.3″ HD+ (1600*900)
Memorija4GB DDR3
Skladištenje podatakaSATA 3.0 128GB SSDSATA 3.0 256GB
Bežične konekcijeWLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth™  V4.0
Procenjena autonomija35W (5+časova) Standby: Jedna nedelja50W (7+časova) Standby: Dve nedelje
Kamera0.3M Pixel
AudioBang and Olfusen ICEpower® i ASUS SonicMasterTechnology HD Audio
ZvučniciStereo zvučnici dizajnirani u saradnji sa Bang and Olfusen ICEpower® Technology
Konektori1x USB2.0, 1x USB3.0, 1x audio/mic
1x microHDMI, 1xminiVGA
1x USB2.0, 1x USB3.0, 1x audio mic kombo
1x microHDMI, 1xminiVGA, 1x SD Card Reader
Dimenzije / Težina3mm napred, 9mm pozadi

11.7″ x 7.7″ x 0.11-0.67″ (1,1 kg)

3mm napred, 9mm pozadi

12.8″ x 8.8″ x 0.11″-0.67″ (1,3 kg)

DodaciASUS futrola

Leave a Reply