Notebook-Netbook

Dell Precision M3800 najtanja i najlakša 15-inčna radna stanica na svetu

Kompanija Dell predstavila je radnu stanicu Dell Precision M3800, ultra tankog i laganog dizajna, čime je kompanija proširila svoju porodicu najmoćnijih radnih stanica. Kombinujući otmeni aluminijumski okvir i elegantan dizajn, kompanija Dell isporučuje savršeno rešenje za sve kojima su, pored snažnih performansi radne stanice, važni i prenosivost i izgled.

Novi Dell Precision M3800, 18 mm debljine i 1.88 kg težine, ima ugrađen sistem za duplo hlađenje koje održava maksimalne performanse tokom rada, dok zahvaljujući NVIDIA® Optimus™ tehnologiji baterija može da traje i do deset sati i šest minuta². M3800 nudi višestruku podršku za spoljni monitor, uz opcioni uređaj Dell D3000 USB 3.0 Docking Station.

del-m3800

Zbog korisnika kojima je potreban pristup velikim brzinama Ethernet priključka, svaki M3800 je standardno opremljen sa USB ulazom za RJ-45 dongle adapter. Pored toga, on poseduje i tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem, četiri USB PowerPort (tri USB 3.0 i jedan USB 2.0), veliku površnu za upravljenje na touchpad-u, HD video web kameru i Waves MaxxAudio Pro garnituru naprednih alata za audio podešavanja.

„Apsolutno fantastičan QHD+ ekran nam omogućava paralelno praćenje 1080p videa u punoj rezoluciji na jednom delu ekrana, dok pratimo napajanje podataka i ostale informacije. Ako pogledamo performanse, prostor i težinu koje ima, M3800 predstavlja pravu stvar za nas“, rekao je Stefen Tejlor, IT menadžer za Web usluge na Državnom univerzitetu u Apalačiju, SAD.

Dell Precision M3800 je dostupan uz Windows 8.1 Pro (64-Bit) i genuine Windows 7 Professional (64-Bit) operativne sisteme, sa memorijom do 16GB³ i sa četvrtom generacijom Intel Core i7-4702HQ 8 threaded quad-core procesora sa brzinama do 3.2 GHz radnog takta za neprimetan rad profesionalnih softverskih aplikacija. M3800 poseduje NVIDIA Quadro® K1100M GPU grafičku platformu, što garantuje bogato vizuelno iskustvo sa intezivnom grafičkom softverskom aplikacijom.

Za upravljanje velikim bazama podataka u pokretu, M3800 nudi mogućnost višestrukog skladištenja konfiguracije, uključujući i do dva uređaja za skladištenje, sa maksimalnih 1.5TB⁴ prostora (HDD, SSHD, ili SSD), uz drajv od 2.5 inča, kao i jedan izdržljivi Mini-Card uređaj za skladištenje (mSATA). Uz ovu radnu stanicu je opciono moguće naručiti i Dell ProSupport program za premijum globalnu podršku tehničkih eksperata 24 sata dnevno.

Dell Precision M3800 ima i Corning Gorilla NBT Glass ekran osetljiv na dodir za svih pet prstiju za sve sisteme. Pregled detalja je veoma jednostavan na UltraSharp ekranu sa dijagonalom od 15.6 inča, dostupnom u QHD+ (3200 x 1800) rezoluciji. M3800 takođe može da bude uparen sa UltraSharp monitorom visokih performansi sa dijagonalom od 31.5 inča sa eksponencijalnom Ultra HD rezolucijom od 3840 x 2160.

Preko inženjerskih i dizajnerskih aplikacija, Adobe Creative Cloud, Autodesk Entertainment Creation Suite i AutoCAD, Inventor i Revit, Avid Media Composer, Dassault Catia i Solidworks, PTC Creo, Siemens NX i TeamCenter, M3800 je podešen tako da može da ispuni najsloženije zahteve u multimedijalnoj industriji. M3800 takođe omogućava montažu videa tokom snimanja, prezentovanje CAD ideja klijentima u velikom stilu, kao i renderovanje 3D animacija i modelovanje tokom putovanja.

Dell Rocks ubrzao snimanje novog spota grupe Linkin Park

Kako bi snimili spot za pesmu „A Light That Never Comes“ u naprednoj 3D tehnologiji, bend Linkin Park je koristio Dell Precision radne stanice sa NVIDIA® Quadro® profesionalnim grafičkim procesorima. Ovi dobitnici Gremija su čak tri puta osvojili MTV nagradu za najbolji video, a imaju i višestruke nominacije za najbolje vizuelne i specijalne efekte. Imajući u vidu koliko ovaj bend ulaže u vizuelni identitet, nimalo ne čudi što su koristili upravo Dell Precision radne stanice, zahvaljujući kojim renderovanje 3D scena traje samo nekoliko sekundi.

Dostupnost i cene

Dell Precision M3800 će biti dostupan širom sveta od 14. novembra.

Leave a Reply