Notebook-Netbook

Dell predstavio Precision M2800 mobilnu radnu stanicu

Kompanija Dell je predstavila novu mobilnu radnu stanicu Dell Precision M2800, koja uz 15-inčni ekran nudi i optimizovane performanse, kao i visoku pouzdanost po vrlo prihvatljivoj ceni. Dell Precision M2800 nastoji da premosti raskorak između laptop računara namenjenih poslovnim korisnicima i mobilnih radnih stanica, nudeći pristupačni sistem sa profesionalnom grafikom i jakim procesorima, koji uz to poseduje i prestižni ISV sertifikat. Inženjeri, dizajneri i video montažeri će sada moći da koriste adekvatan i odgovarajući alat kako bi brzo, tačno i pouzdano izvršavali svoje svakodnevne poslove.

 

„Mnogi dizajneri i inženjeri nisu ni svesni punog potencijala svojih profesionalnih softvera jer koriste poslovne ili privatne računare umesto radnih stanica. Mi upravo popunjavamo taj raskorak uvođenjem novih mobilnih stanica po ceni koja omogućuje većem broju stručnjaka i studenata da maksimizuju rad svojih softvera u pokretu. Ovo je pravi alat koji će većem broju korisnika pomoći da brže dizajniraju i stvaraju inovacije nezavisno od mesta na kom se nalaze“, istakao je Andy Rhodes, izvršni direktor poslovne jedinice za Dell Precision radne stanice.

Dell Precision M2800

Dell Precision M2800 dolazi sa četvrtom generacijom Intel Core i5 i i7 procesora, AMD FirePRo W4170M grafikom, 2GB GDDR5 video memorije, podržava do 16GB  sistemske memorije. Ova mobilna radna stanica nudi i do 1TB memorije za skladištenje podataka, kako bi smanjio intenzivna grafička ili opterećenja uzrokovana velikim brojem podataka. Dell Precision M2800 dolazi sa 15,6-inčnim UltraSharp ekranom dostupnom u HD ili FHD (1920 x 1080) rezoluciji, podrškom za multi-monitor funkciju i mogućnošću za spajanje uređaja.

 

Kako bi se maksimizovao učinak CAD-a, stvaranja digitalnog sadržaja i softvera za uređivanje, M2800 poseduje ISV-sertfikat za vodeće aplikacije poput Autodesk AutoCAD-a, Inventora i Revita, Dassault Systèmes Solidworks kao i PTC Creo. Uz to, M2800 dolazi uz aplikaciju Dell Precision Performance Optimiser (DPPO) koja automatski podešava postavke sistema kako bi ih optimizovao za rad sa specifičnim aplikacijama.

 

„Pre korišćenja Dell Precision M2800, mnogi korisnici AutoCAD-a koristili su svoj softver na neprofesionalnim radnim stanicama pre svega zbog svojih finansijskih ograničenja“, napomenula je Amy Bunszel, potpredsednica AutoCAD proizvoda, Autodesk. Ona dodaje da „sada će naši korisnici moći da se nadograde na sistem radnih stanica koji je testiran, optimizovan i sertifikovan za AutoCAD, povećavajući efikasnost uz minimalni trošak“.

Dell M2800 će ovog proleća biti dostupan širom sveta.

Leave a Reply