Notebook-Netbook

Ericsson na Mobile World kongresu 2012

Na Mobile World kongresu, koji je održan u Barseloni od 27. februara do 1. marta, kompanija Ericsson predstavila je nove proizvode i usluge u domenu mobilnog broadband-a, Operation i Business Support sistema, upravljačkih servisa i m-trgovine.

LTE – Ericsson pokreće LTE Eko sistem na MWC 2012

Ericsson kao vodeća kompanija na polju LTE tehnologije, demonstrirala je na MWC-u najnovija tehnološka dostignuća na ovom polju.

U saradnji sa kompanijama Qualcomm, LG, Sony, Renesas, Nvidia i ST-Ericsson, Ericsson je demonstrirao napredne mogućnosti LTE-a. Voice over LTE (VoLTE GSMA IR.92) i video pozivi putem LTE-a (GSMA IR.94) demonstrirani su na Samsungovim i LG-jevim uređajima, dok je u saradnji sa Qualcommom predstavljen prvi Protocol prebacivanja glasovne komunikacije sa LTE na WCDMA koji omogućava interkonektivnost između ova dva standarda.

Ericsson u oblaku

Na Kongresu su predstavljena i nova rešenja za kreiranje i optimizaciju data centara. Ovo je izuzetno važan segment za sve telekomunikacione operatore koji žele da ponude javne cloud servise svojim poslovnim korisnicima. Ericsson je demonstrirao novi koncept planiranja, dizajniranja i implementacije data centara kao i upravljanje cloud sistemom i njegovom bezbednošću.

High Definition Video Conferencing

Zajedno sa velikim svetskim telekomunikacionim operatorima kao što su Deutsche Telekom AG, Orange, Telecom Italia i Telefónica, kompanija Ericsson predstavila je mogućnosti nove interoperabilne HD video konferencije. Predstavljeno Ericssonovo rešenje je zasnovano na 3GPP IMS i koristi GSMA IPX koji omogućava interkonektivnost bez obzira na video opremu, mrežu ili zemlju iz koje se video konferencijski pozivi obavljaju.

M-trgovina

Ericsson je predstavio i svoj kompletan portfolio usluga i servisa za mobilnu trgovinu (m-commerce) koji će omogućiti kompanijama koje se bave m-trgovinom da izgrade infrastrukturu i rešenja koja će im pomoći da povežu mobilne novčanike (m-wallet) u globalni m-commerce eko sistem.

Ericsson Converged Wallet omogućava operatorima i finansijskim institucijama da iskoriste potencijal m-wallet servisa konvertujući postojeće naloge u m-wallet. Te naloge čini više od milijardu korisnika koji koriste Ericsson Billing & Charging rešenje.

Ericssonov Merchant Wallet servis pruža velikim internet brendovima i prodavcima rešenje za naplatu, virtuelni transfer valuta i poena programa lojalnosti.

Ericsson Wallet Platform pruža softverska rešenja i hostovane servise kako bi omogućila bezbedne i pogodne mobilne finansijske servise: prenos novca od pojedinca do pojedinca, plaćanje računa, trgovinska plaćanja i mikro kredite.

Leave a Reply