Notebook-Netbook

Ericsson širokopojasni mobilni modul u Lenovo ThinkPad tabletu

Lenovo Android ThinkPad tablet, sa Ericsson F5521gw HSPA Evolution širokopojasnim mobilnim modulom, omogućuje korisnicima najbržu mobilnu konekciju na uređaju ovog tipa. Sa brzinama preuzimanja podataka do 21 Mbps i upload-om brzine do 5,8 Mbps, korisnici će uštedeti vreme koje mogu efikasnije da iskoriste. Poslovni ljudi mogu da povećaju produktivnost dok čekaju svoj let na aerodromu zahvaljujući ovom prenosnom uređaju koji obezbeđuje mobilnu Internet konekciju, vezu sa kompanijskim sistemom i e-mail nalozima. Takođe, korisnici mogu da iskoriste slobodno vreme za ćaskanje sa prijateljima na društvenim mrežama.

“Naš ThinkPad tablet je prvi pravi poslovni tablet koji profesionalcima obezbeđuje konstantnu mobilnost, povećava produktivnost i u isto vreme čuva podatke”, istakao je Tom Batler, direktor Worlwide ThinkPad Marketing-a kompanije Lenovo. “Implementirali smo Ericsson F5521gw modul u naš 3G model kako bismo korisnicima omogućili najbržu širokopojasnu konekciju uz druge prednosti poput smanjenja troškova, potrošnje i produženja autonomije baterije.”

Kako korisnici sve više žele da budu konstantno povezani i koriste sve mogućnosti open source operativnih sistema poput Android-a, sve više će se koristiti cloud servisi što će podstaći same korisnike da se konektuju sa većeg broja uređaja poput laptopova, čitača e-knjiga, media plejera i tableta. Očekuje se da će tržište tablet računara tokom narednih godina rasti sve brže i da će većina novih tableta implementirati širokopojasne mobilne module.

Mets Norin, potpredsednik Ericsson Mobile Broadband Modula, izjavio je: “Vidimo jasan trend koji sugeriše da će se uređaji koji nemaju mogućnost povezivanja smatrati beskorisnim. Istraživanje koje je sproveo Ericsson ConsumerLab pokazuje da, bez obzira koji uređaj koriste, korisnicima je sve jasnije koliko je teško raditi kada niste konstantno povezani u cloud-u. Upravo zbog toga, predviđamo konstantan rast implementacije širokopojasne konekcije u uređajima namenjenim širem krugu korisnika poput prenosnih računara, netbookova, tableta i druge potrošačke elektronike.”

Lenovo koristi Ericsson HSPA module u svojim ThinkPad laptopovima od 2008. godine. Sada, zahvaljujući F5521gw modulu, predstavljenom u septembru prošle godine, Lenovo je ponudio korisnicima 3G ThinkPad tablet sa najbržom širokopojasnom mobilnom konekcijom na tržištu. 3G model ThinkPad tableta biće dostupan u četvrtom kvartalu 2011.

Modul je veličine PCI Express Mini kartice što je standardizovana forma u PC industriji. Takođe, u ponudi od oktobra biće dostupan i u manjem, tanjem formatu kao i u duplo manjoj verziji PCI Express Mini kartice. Ove verzije će biti pogodne za manje uređaje poput media plejera i uređaja za navigaciju. Sve tri verzije modula zasnovane su na tankom ST-Ericsson Thor 21 Mbps modemu, koji radi u WCDMA/HSPA i GSM/EDGE mrežama.

Leave a Reply