Notebook-Netbook

Počele isporuke novog Fujitsu prenosivog računara LIFEBOOK P3110

Fujitsu je objavio početak isporuka novog modela LIFEBOOK P3110, ultra-tankog prenosivog računara sa dobrim balansom stila i performansi.

Dobro opremljen za zadatke u pokretu, LIFEBOOK P3110 se ističe povećanom širinom ekrana i malom masom. U adute ovog modela spadaju i dug vek baterije i energetski efikasno LED pozadinsko osvetljenje ekrana, odlično i za rad na otvorenom.

Novi model je dopadljivog dizajna, sa završnom obradom visokog sjaja i presvučen lakom otpornim na ogrebotine; dostupan je u crnoj, rubinsko crvenoj i srebrnoj nijansi. LIFEBOOK P3110 nudi sve opcije za udoban rad i nesporno je prenosiv zahvaljujući masi od samo 1,6 kg. Odnos dimenzija ekrana visoke rezolucije i dijagonale 29,5cm (11.6 inča) je 16:9, što jednako pogoduje i standardnom prikazu i originalnom DVD formatu. Proširen prostor na ekranu pruža mogućnosti za višestruke primene, palete sa alatima, ekranske „gedžete” i instant-poruke.

Konstruisan je od ekološki podobnih komponenti i sadrži Intel procesor ultra-niske voltaže, u skladu sa Fujitsu-ovom dugoročnom posvećenošću zelenim IT-jama, što ispunjava zahteve korisnika odgovornih prema životnoj sredini. Energetski efikasan LED ekran produžava trajanje baterije i zadovoljava kriterijume ENERGY STAR® 5.0 standarda. Rad na baterije u prosečnom trajanju do šest sati prava je pogodnost za česte putnike.

LIFEBOOK P3110 ima integrisano bežično povezivanje WLAN, Bluetooth tehnologiju i opciono 3G/UMTS modul za povezivanje preko mobilnih mreža. Integrisana kamera rezolucije 1,3 megapiksela i mikrofon, pouzdana su platforma za video konferencije i pozive preko interneta.

Prvi LIFEBOOK P3110 (u rubinsko-crvenoj varijanti, bez 3G/UMTS modula), biće dostupni u regionu EMEA od 9. novembra 2009, dok će crni i srebrni modeli sa opcionim 3G/UMTS biti dostupni od 23. novembra.

Leave a Reply