Notebook-Netbook

Fujitsu M2010 prvi mini-prenosivi računar pod Fujitsu brendom

Prvi globalan „mini-noutbuk” pod Fujitsu brendom,“Fujitsu M2010”, karakterišu stilizovan dizajn i tri različite boje, visok kvalitet i funkcionalnost po pristupačnoj ceni

Kompanija Fujitsu Technology Solutions lansira novi mini-prenosivi računar, reprezent stila i funkcionalnosti u malom i pristupačnom „pakovanju”. Fujitsu M2010 je prvi globalan mini-prenosivi računar pod Fujitsu brendom. Novi model, predstavljen na drugim tržištima pre par nedelja, sada je dostupan i u regionu Evrope, Srednjeg istoka i Afrike (EMEA).

Zasnovan na Intelovom „Atom N280” procesoru, Fujitsu M2010 je idealan izbor za korisnike kojima je potreban mali i lagan uređaj za edukaciju, internet, elektronsku poštu ili video-telefoniranje. Stilizovanim dizajnom i atraktivnom završnom obradom materijala visokog sjaja, ovaj „mališan” ima sve preduslove da postane ljubimac kupaca koji dosta pažnje poklanjaju svom životnom stilu, kao i kupcima koji prvi put kupuju računar i žele da u digitalni svet kroče pristupačnim mini-prenosivim rešenjem. Fujitsu M2010 može da bude idealan izbor bilo za stacionarno radno mesto ili kao kompletno-opremljeno mobilno rešenje. U zavisnosti od potreba klijenata, Fujitsu M2010 može da bude potpuno funkcionalan prenosivi računar na putu ili lagan, tanak i stilizovan uređaj prvenstveno namenjen za komunikacije i bazičnu funkcionalnost. Najnoviji Fujitsu „mini-noutbuk” zamenjuje prethodni „AMILO Mini”, kao ulazni model kompanijskog portfolija prenosivih računara.

Fujitsu M2010 je dostupan u tri različite boje: stilizovanoj metalik-crvenoj, otmenoj blistavo-crnoj i elegantnoj biserno-beloj nijansi visokog sjaja. Iako je reč o mini-prenosivom računaru po veoma atraktivnoj ceni, završna obrada poklopca stvara „premium“ utisak i ugođaj nošenja. Umesto korišćenja konvencionalne boje za postizanje visokog sjaja površine, Fujitsu-ovi razvojni inženjeri primenili su metod obrade samog materijala koja modelu M2010 daje jedinstven i elegantan izgled modela visoke klase.

U pogledu izdržljivosti i postojanosti, Fujitsu M2010 takođe može da se takmiči sa modelima visoke klase. Ovaj računar morao je da prođe i položi iste zahtevne testove kvaliteta kao i vrhunska LIFEBOOK serija kompanije Fujitsu, uključujući i testove izdržljivosti na pritisak silom koja je pandan pritisku mase 200kg na površinu celog poklopca, kao i testove na pritisak u tački tako što se slučajnim izborom ostvaruje pritisak od 35kg u različitim tačkama poklopca. Kao rezultat, Fujitsu M2010 je mobilni saputnik visoke pouzdanosti – što je vrlina dodatno pojačana velikom autonomijom odn. nezavisnim radom na baterije u trajanju do pet časova.

Zahvaljujući ugrađenom LED panelu pozadinskog osvetljenja – tehnologiji koja nije bila korišćena u modelu AMILO Mini – Fujitsu M2010 nudi bolji sjaj boja, viši kontrast osvetljenja i veću energetsku efikasnost od svog prethodnika. Zarad poboljšane funkcionalnosti Fujitsu-ov najnoviji mini-model ima i veći ekran dijagonale 10,1 inča (umesto samo 8.9 inča), i teži samo 1,2 kg uz dimenzije 258 x 189 x 32-37 mm. Ugrađena veb-kamera i mikrofon, kao i odličan kvalitet zvuka njegovih zvučnika, garantuju korisniku visok kvalitet zabave na putovanjima.

„Fujitsu M2010 je jako atraktivan model za naše korisnike“, kaže Diter Heis, senior direktor odeljenja „Mobile & Accessories”. „Kao naslednik modela AMILO Mini, Fujitsu M2010 će upotpuniti naš portfolio na osnovnom, ulaznom nivou – i biti odličan naslednik ‘lajfstajl-orijentisanih’ korisnika koji traže stilizovan prenosivi uređaj visokog kvaliteta za dnevnu komunikaciju i zadatke.”

Fujitsu M2010 će biti dostupan od 1. jula 2009. po atraktivnoj ceni od oko 379 evra, uključujući i PDV.

Leave a Reply