Notebook-Netbook

Fujitsu povećao izdržljivost baterija kod prenosnih računara

Fujitsuovi novi LIFEBOOK prenosni računari povećavaju izdržljivost baterije za čak 75 posto u odnosu na prethodnu generaciju. Nove baterije omogućuju rad za vreme najdužih letova i tokom celog radnog dana.

Fujitsuovi notebookovi LIFEBOOK uvek su imali dugo trajanje baterije koje sad dodatno produžuju najnovije generacije Li-Ion baterije i druga modular bay baterija. Uz napredne tehnologije poput nisko tolerantnih, dobro prilagođenih strujnih krugova i energetski efikasnih LED ekrana  u celom portfelju, Fujitsuovi LIFEBOOK prenosnici efikasniji su nego ikad. Fujitsuov LIFEBOOK E780 postiže vreme trajanja baterije od čak 18 sati.

Fujitsu je dodatno povećava izdržljivost baterije omogućujući korisnicima jednostavan način za očuvanje energije i produženje vremena trajanja baterije. Pritiskom na taster EcoButton, korisnik može isključiti funkcije koje zahtevaju veliku potrošnju energije kao što je to Firewire (IEEE 1394), kartični slotovi, optički disk, kao i smanjenje osvetljenja ekrana. Fujitsuov zeleni pristup potvrđen je od strane nezavisnih organizacija; većina Fujitsuovih LIFEBOOK prenosnika imaju ENERGY STAR 5.0 i EPEAT Gold certifikate.

Za korisnika prenosnog računara najvažnije je da se može osloniti na rad svog računara na putu, a za to mu treba izdržljiva baterija. Svi znamo da ne postoji ništa gore od samog pokušaja rada na dugotrajnom putovanju kada vam baterija ubrzano dolazi u crvenu zonu, a tek ste počeli sa konstruktivnim radom.

Leave a Reply