Notebook-Netbook

Fujitsu predstavlja nove mobilne radne stanice

Fujitsu predstavlja dva vrhunska modela CELSIUS mobilnih radnih stanica kao odgovor na rastuće zahteve tržišta za proizvodima ove klase. Novi CELSIUS H910 i CELSIUS H710 ruše barijere korisnicima aplikacija koje zahtevaju izuzetne procesorske, memorijske i grafičke performanse – kao što su CAD/CAM projektovanje i grafičko renderovanje – snagom koju su ranije mogle da pruže samo desktop radne stanice.

Spajanjem mobilnosti sa visokim nivoom performansi, novi Fujitsu CELSIUS H910 i CELSIUS H710 modeli nude dugotrajan rad na baterije i snažne, profesionalne NVIDIA® Quadro® grafičke procesore sa CUDA tehnologijom za naprednu vizalizaciju, plus drugu generaciju Intel® Core™ procesora koji dodatno ubrzavaju rad. Sertifikacija nezavisnih dobavljača softverskih rešenja (ISV) garantuje da će profesionalne aplikacije na njima raditi nesmetano i pouzdano. Oba modela imaju sjajne, nereflektujuće „Full HD“ ekrane, suštinski važne dizajnerima i projektantima koji putuju i rade na terenu.

Korisnici radnih stanica često zahtevaju velike desktop monitore, pa i više monitora, za zadatke kao što su projektovanje uz pomoć računara (CAD) ili video produkcija – koji mnogo efikasnije mogu da se završe na ekranima visoke rezolucije. Na primer, produkcija filma ili video igre zahteva računarsku snagu za prilagođavanje video-zapisu visoke rezolucije. Fujitsu je to uzeo u obzir prilikom projektovanja modela CELSIUS H910, koji ima najveći ekran ikada ugrađen u neku CELSIUS radnu stanicu – dijagonale čak 43,9 cm (17,3-inča). Ultra-napredni i zahtevni korisnici mogu da se oslone na vrhunsku grafiku.
Manji CELSIUS H710 je naslednik popularnog CELSIUS H700 modela čija je popularnost već potvrđena u brojnim industrijama i delatnostima koje zahtevaju snagu radnih stanica i mobilnost – elektrotehnici i pratećem projektovanju, finansijskim uslugama, kreiranju digitalnog sadržaja, arhitekturi, projektovanju u mašinskoj i građevinskoj industriji.
Fujitsu CELSIUS H910 i CELSIUS H710 su dostupni u regionu „EMEA & Indija“, krenule su narudžbine za Srbiju, a cene se formiraju prema konkretnim konfiguracijama i zemljama.

Leave a Reply