Notebook-Netbook

Fujitsu program zamene baterija na Amilo seriji notebookova

Fujitsu je pokrenuo program proaktivne zamene baterija u tri Amilo modela koja su na tržištu prodavana u periodu od aprila 2007. do juna 2009. Ova incijativa odnosi se isključivo na modele AMILO Pa2510, Pi2512 i Pi2515, i samo pojedine serije baterija tipa „3S4400G1L3“ (oznaka tipa je „Battery pack“). Program se ne odnosi na baterije ostalih serija AMILO, AMILO Pro i LIFEBOOK računara.

Fujitsu je odlučio da sprovede program proaktivne zamene nakon što je izvestan broj korisnika prijavio pregrevanje pojedinih serija baterija naznačenog tipa, u navedenim modelima računara, što je praćeno i rizikom od mogućeg izbijanja požara. Podvlačeći da je glavni prioritet kompanije zadovoljstvo i bezbednost njenih korisnika, Fujitsu omogućava korisnicima program besplatne zamene potencijalno neispravnih baterija i savetuje im da do dobijanja nove, uklone postojeću bateriju iz svog prenosivog računara i napajaju računar preko AC adaptera.

Detaljne informacije o programu zamene baterija dostupne su na veb-lokaciji kompanije, sa instrukcijama za identifikovanje potencijalno neispravnih baterija, uz „korak-po-korak“ instrukcije za uklanjanje iz računara, na adresi: http://ts.fujitsu.com/amilo-p-batteryexchange.

Korisnici koji žele dodatne informacije takođe mogu da kontaktiraju Fujitsu „Help-desk“. Telefonski broj za Srbiju je 011/ 2099 702, a detaljan spisak brojeva za ostale zemlje je na adresi: http://support.ts.fujitsu.com/content/servicedesk.

Leave a Reply