Notebook-Netbook

Novi HP Compaq Presario prenosni računari

Hewlett-Packard predstavio je nove prenosne računare Compaq Presario namenjena kućnim korisnicima, koji povezuju svestranu funkcionalnost sa pristupačnim cenama. Na raspolaganju su prenosni računari serije Compaq CQ61 sa ekranom od 15,6 inča i Compaq CQ71 sa ekranom od 17,3 inča

Compaq Presario CQ61

Prenosni računar Compaq Presario dolazi sa 15,6-inčnim HP BrightView ekranom i formatom slike 16:9, a može se pohvaliti otmenim dizajnom ostvarenim tehnologijom Imprint. Taj jedinstveni dizajn odlikuje sjajna, crna površina koja se vrlo elegantno uklapa sa modernom formom i praktičnom funkcijom računara.

Notebook je vrlo jednostavno koristiti, a poseduje sve što je potrebno u postizanju poslovnih i privatnih zadataka, uključujući i tastaturu pune veličine, te numeričku tastaturu.

Od ostalih tehničkih karakteristika Compaq Presario CQ61 izdvajaju se  težina od 2,68 kg, zatim  AMD-ov procesor, na raspolaganju su 3 ili 4 GB memorije, te disk kapaciteta do 500 GB, tu je i DVD snimač Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R, +/-RW) sa podrškom za dvostruko zapisivanje, ugrađena web kamera sa mikrofonom, 6-ćelijsku litij-ionsku baterija, te grafičku karticu NVIDIA ili ATI.

Compaq Presario CQ71

Prenosni računari serije Compaq Presario CQ71 opremljeni su vrhunskim ekranom od čak 17,3 inča BrightView, sa LED tehnologijom i rezolucijom od 1600×900 piksela.

Compaq Presario CQ71 dolazi sa procesorom Intel Pentium T4300 koji radi na  frekvenciji od 2,1 GHz, 3 ili 4 GB memorije, diskom kapaciteta do 500 GB, DVD snimačem Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R, +/-RW) sa podrškom za dvostruko zapisivanje, ugrađenom web kamerom sa mikrofonom, 6-ćelijskom litij-ionskom baterijom i grafičkom karticom NVIDIA GeForce G103M ili Intel GMA 4500MHD.

Leave a Reply