Notebook-Netbook

HP EliteBook u pratnji alpinistkinja na vrhu sveta

Hrvatska ženska alpinistička ekspedicija “Everest 2009” koristila je prenosni računa HP EliteBook 2530p kao jedinu vezu sa ostatkom sveta prilikom osvajanja 8,848 metara visokog Mount Everesta

Prenosni računar HP EliteBook 2530p opremljeno je izdržljivim rešenjem HP DuraCase – spoljnim kućištem od anodiziranog aluminijuma, te postoljem od legure magnezijuma koje je projektovano na način da zadovolji stroge vojne zahteve i testiranja MIL-STD 810F  koji garantuju vrhunsku pouzdanost i funkcioniranje, i na ekstremnim temperaturama, uz istovremeno odolevanje vibracijama i velikoj vlažnosti.

Alpinistkinje je u jednoj od najzahtevnijih akcija Hrvatskog planinarskog saveza u njegovih 135 godina postojanja predvodio Darko Berljak, a osim osvajačica vrha sveta, Darije i Iris Bostjančić, Milene Šijan i Ene Vrbek, učestvovale su još i dr. Lana Đonlagić, Tea Đurek, Sanja Đurin, Sunčica Hrašćanec, Josipa Levar, Jana Mijailović i Vedrana Simičević.

HP EliteBook 2530p Notebook PC Front

Zahvaljujući HP EliteBook-u 2530p naše alpinistkinje imale su priliku da komuniciraju sa ostatkom sveta te svakodnevno vode dnevnik i tako podeliti iskustva koja su proživela tokom ove zahtevne ekspedicije“, rekao je Darko Berljak, voditelj Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije “Everest 2009”.

HP EliteBook 2530p Notebook PC Right

HP EliteBook 2530p

Prenosni računar HP EliteBook 2530p je najlakši i najmanji poslovni prenosni računar, koje nudi performanse u pakovanju teškom samo 1,45 kg. Široki, 12.1-inčni LED ekran HP Illumi-Lite lakši je od uobičajenih ekrana na prenosnim računarima i prožava vek trajanja baterije do 90 minuta.

Zbog dodatne zaštite unutrašnji oklop HP DuraCase od magnezijuma dolazi sa uzorkom pčelinjeg saća koji je termički povezan sa anodiziranim aluminijumom i tako gradi čvrstu i izdržljivu konstrukciju koja može da izdrži svakodnevnu upotrebu na terenu. Takođe, to je jedini korporativni računar koji zadovoljava stroge vojne standarde i ima sertifikat američke vojske.

Leave a Reply