hp-elitepad-1
Notebook-Netbook

HP ElitePad 900 tablet – prvi biznis tablet

HP ElitePad 900 tablet pored lepog dizajna, karakterišu mogućnost rada u korporativnom okruženju, funkcionalnost i podrška.

Namenjen poslovnim  korisnicima, upotrebi u državnim institucijama, zdravstvenom sistemu i maloprodaji, ovaj tablet nudi dodatnu opremu HP ElitePad Smart Jackets, koji omogućavaju dodatne opcije povezivanja i duže trajanje baterije sa posebnim dodacima koji prilagođavaju tablet potrebama specifičnih korisnika.

hp-elitepad-1

HP ElitePad je ultra tanak, lagani tablet sa operativnim sistemom Microsoft® Windows 8 (2) koji donosi karakteristike koje će IT menadžere učiniti srećnim, i dizajn za kojim će zaposleni žudeti. Uređaj nudi potpuno opsluživanje, povećanu sigurnost i upravljivost kakvu imaju HP Elite PC računari, kao i bateriju koja je prošla više od 115 hiljada sati testiranja.

„Mnoge kompanije su prinuđene da prilikom kupovine tehničkih uređaja na prvo mesto stave funkcionalnost umesto dizajna“, kaže Gerwald van der Gijp, direktor komercijalnih uređaja, Personal Computer Business Unit, HP EMEA. „Kombinovanjem stila i korisničkog iskustva sa IT karakteristikama, HP ElitePad pokazuje da korisnici ipak mogu imati sve“.

hp-elitepad-3

Tablet koji je stvoren za poslovanje

Ergonomskog oblika koji dobro „leži“ u ruci, HP ElitePad ima ekran dijagonale 25,7cm (10.1”), težak je samo 0.68kg (3) i ima debljinu od samo 9,2mm. Odnos 16:10 omogućava maksimalnu iskorišćenost veličine ekrana, čineći uređaj idealnim za primenu kako standardnih biznis aplikacija, tako i za gledanje video sadržaja. Precizno napravljen i perfektno upakovan, HP ElitePad izrađen je od modernih, vrhunskih materijala, kao što je CNC-mašinski obrađeni aluminijum i Corning® Gorilla® Glass 2.

HP ElitePad pokreće Intel® mobilni procesor sledeće generacije, koji korisnicima u pokretu daje produktivnost kakvu imaju sa PC računarom, a takođe i kompatibilnost sa Intel x86 platformom za podršku postojećim biznis aplikacijama. Optimizovan je za Windows 8 i podržava unošenje podataka dodirom, elektronskom olovkom ili glasom. HP ElitePad je energetski efikasan i omogućava udobnost kao prilikom korišćenja pametnih telefona, a istovremeno je kompatibilan sa uobičajenim Windows aplikacijama i lako se integriše u postojeće IT okruženje.

hp-elitepad-2
Jedinstveni ekosistem u vidu HP Smart Jackets dodataka, koji su posebno dizajnirani za HP ElitePad, pretvara ovaj uređaj u zaokruženo poslovno rešenje: 

HP ElitePad Productivity Jacket – uključuje integrisanu tastaturu, priključne portove, čitač SD kartica i podešavajuće uglove gledanja, za kompletno računarsko iskustvo.

HP ElitePad Expansion Jacket – dodaje USB, HDMI i ostale opcije za povezivanje koje omogućavaju da se više stvari uradi u pokretu. A sa opcionom HP ElitePad Jacket baterijom(4) produžava i autonomiju.

HP ElitePad Rugged Jacket – daje dodatnu zaštitu

– HP ElitePad Dockin Station – donosi poslovno desktop iskustvo uz tastaturu i monitor, a takođe i puni bateriju tableta. A uz pomoć ovog dokinga, možete postaviti tablet tako da se koristi i kao drugi ekran za fenomenalno „multitasking“ iskustvo.

– HP Executive Tablet Pen – korisnici mogu da pišu poruke i beleške svojim rukopisom direktno na ekranu, a onda to sačuvaju ili konvertuju u kucani tekst za upotrebu u drugim aplikacijama.

Prepun alata za rad i igru u pokretu

HP ElitePad poseduje 1080p prednju video kameru i zadnju kameru od 8 megapiksela (MP) sa LED blicem, kao i CyberLink YouCam softver, koji omogućavaju korisnicima jednostavnu komunikaciju licem u lice, pravljenje video materijala za veb visoke rezolucije (HD) ili snimanje trening materijala bez visokih troškova produkcije.

Potpomognut tehnologijom iz HP-ovih laboratorija (HP Labs), centralnog istraživačkog centra kompanije, PageLift (6) je nova aplikacija koja automatski odseca i podešava osvetljenje i orijentaciju slike snimljene table, ugovora na papiru ili nekog drugog dokumenta, tako da je slika spremna za korišćenje ili deljenje bez potrebe za ručnim podešavanjima.

Korisnici mogu jednostavno da štampaju materijale sa svojih HP ElitePad tableta na bilo kom HP štampaču sa ePrint podrškom ili mrežnom HP štampaču bez potrebe za instaliranjem dodatnih drajvera. HP ePrint softver(7)dozvoljava korisnicima daljinsko štampanje na preko 24 hiljade javnih lokacija kao što su hoteli i određeni maloprodajni objekti(8) HP ElitePad takođe pomaže manjim radnim grupama povezivanje sa HP Wireless Hotspot-om, desktop aplikacijom koja omogućava korisnicima deljenje bežične internet konekcije i propusnog opsega mreže.

Korisnicima je na raspolaganju i dodatni softver, poput CyberLink Media paketa koji omogućava manipulaciju i kreiranje audio i video materijala preko istog jednostavnog interfejsa koji imaju i drugi HP poslovni računari. Takođe, korisnici mogu snimati i slušati zvučne zapise preko stereo mikrofona i standarnog priključka za slušalice koji podržava bogati SRS Audio zvuk.

Rukovanje informacijama je jednostavno zahvaljujući Evernote aplikaciji, koja snima, čuva i sinhronizuje podatke sa drugim uređajima, omogućavajući impresivno brzu pretragu, kao i Skitch softveru koji pojednostavljuje saradnju sa kolegama brzim markiranjem slika ili crteža.

Upravljanje, primena i bezbednost u IT okruženjima

HP ElitePad pruža dug životni ciklusstabilnu platformu, trogodišnju garanciju i HP Global Series podršku – sve što IT menadžeri očekuju od poslovnog tableta. HP ElitePad je moguće potpuno servisirati uz opcione servisne alate, jedinstvene u branši, koji omogućavaju korisnicima da sami održavaju svoje uređaje, pružajući pristup displeju, bateriji, matičnoj ploči i „unibody“ kućištu, skraćujući  period neupotrebljivosti uređaja, dok se  osetljivi podaci i uređaji  čuvaju ”u kući” (10).

Dodatno, kompanije će ceniti zaštitu korporacijskih podataka, uređaja i identiteta od strane HP Client Security (11) paketa koji sadrži HP BIOS Protection, Security Manager i HP Drive Encryption. Dodatne bezbednosne funkcije uključuju Device Access Manager, Computrace (12)i Sparekey.

Upotreba uređaja i stalna podrška i održavanje su jednostavni, zahvaljujući kompatibilnosti sa x86 platformom i podršci za HP Client Managment rešenja. LANDesk Managment Suite (1) dodatno povećava sigurnost i pojednostavljuje korišćenje, zahvaljujući različitim alatima za lociranje i zaštitu podataka na izgubljenim uređajima, daljinskom preuzimanju podataka sa SIM karticeza aktiviranje u velikim bežičnim mrežama (13) i sprovodeći lokalne regulative za daljinsko zaključavanje, kompletno ili selektivno brisanje podataka.

Leave a Reply