Notebook-Netbook

HP predstavio novi računar HP Mini 110

Novo računar HP Mini svetski poznatog dizajnera Torda Boontjea ima kućište napravljeno najnovijom tehnologijom za izradu trodimenzionalnih (3-D) površina kućišta.

Kompanija HP danas je predstavila novi računar HP HP Mini 110 by Studio Tord Boontje, prvi prenosni računar koji je dizajnirao proslavljeni holandski dizajner. Računar ima kućište sa trodimenzionalnom gornjom površinom ekrana izrađeno revolucionarnom tehnologijom.

“Dizajn nije samo izgled računara ili ono što računar može napraviti. To je i iskustvo korišćenja računara, te naposletku, šta sam računar govori o nama,” istaknula je Stacy Wolff, direktorka sektora za dizajniranje prenosnih računara HP-ove poslovne jedinice Personal Systems Group. “Mi želimo da iskoristimo svaku postojeću priliku kako bismo dizajnirali ono nešto što ljudi cene kod računara – ono nešto što nas iznenađuje, oduševljava i ispunjava.”

Prenosni mini računar HP Mini 110 by Studio Tord Boontje težak je samo 1,22 kg, te je malo “deblje” od 1 inča (2,54 cm). Opremljen je 10,1-inčnim LED ekranom koji ne sadrži živu te tastaturom koja predstavlja 92 % uobičajene tastarure. Zbog svega ovoga HP Mini 110 idealan je suputnik.

HP Mini 110 dolazi opremljen i tehnologijom HP Imprint 3-D, prvom takvom tehnologijom koja omogućuje izradu 3-D površina računara. Zahvaljujući višestrukim slojevima na gornjem sloju, slike kao da lebde na površini i istovremeno bacaju senku na slojeve ispod. Ta nova tehnologija daje dubinu Boontjeovom složenom uzorku sa biljkama i životinjama.

Ugrađeni alati poput ikonice za Windows® Live Writer za blogere omogućuju brz i jednostavan pristup popularnim stranicama za društveno umrežavanje pa tako korisnici ostaju u dodiru sa prijateljima i porodicom.

Računar HP Mini 110 by Studio Tord Boontje sa operativnim sistemom Windows 7 Starter može se personalizovati upotrebom jedne od 15 različitih pozadina za radnu površinu (wallpaper), screensavera, te teme za radnu površinu Stardock MyColors – jedinstvenih rešenja koja je isključivo za ovaj proizvod dizajnirao Boontje kako bi dodatno obogatio i integrisao vizuelno iskustvo korisnika.

U skladu sa ekološkim razmišljanjima HP-a i Boontjea, ambalaža računara, plakat sa uputstvima za brzo instaliranje Quick Setup Poster i uputstvo za korišćenje odštampani su bojama koje se zasnivaju na vodi ili soji, dok su spoljna kutija i jastučići u potpunosti napravljeni od recikliranog materijala. Zaštitni omot od mikrofibera, rađen po meri, isporučuje se zajedno sa Minijem. Ostala dodatna oprema, uključujući bežičnog miša izrađenog bez korišćenja PVC-a, te ručnu torbu koja je delom načinjena iz prirodnih materijala, nalazi se u prodaji.

Leave a Reply