Notebook-Netbook

HP ProBook 5310m – najtanji na svetu

Kompanija HP prošle nedelje predstavila je najtanji prenosni računar na svetu sa svim uobičajenim funkcijama.

Kako ističu u kompaniji IDC, tržište tankih i laganih prenosnika predstavlja veoma povoljnu priliku za rast u sledećih nekoliko godina. Naime, u sledećih pet godina predviđa se da će pomenuta tržišna kategorija rasti tri puta brže od celokupnog tržišta prenosnih računara u SAD-u. Osim toga, očekuje se da se taj trend raširi celim svetom.

Notebook HP ProBook 5310m osmišljen je upravo za profesionalce u pokretu, a može se pohvaliti činjenicom da je najtanji prenosni računar na svetu sa svim uobičajenim performansama i funkcijama. Debljina mu je tek 2,3 cm i teži samo 1,7 kg(3), a opremljen je sa 13,3-inčnim LED ekranom visoke rezolucije i procesorom standardne voltaže, što mu omogućuje najveću moguću produktivnost. Izrađen je od izdržljivog, crnog eloksiranog aluminijuma, sa okvirom od magnezijuma. Kao takav ostavlja dubok utisak, i to ne samo zahvaljujući sofisticiranom dizajnu i povoljnoj ceni, već zahvaljujući izuzetnim performansama jednog tako tankog i elegantnog prenosnog računara.

HP ProBook 5310m – tanak, snažan i cenovno povoljan

Zahvaljujući prenosnom računaru HP ProBook 5310m, profesionalci u pokretu više ne moraju žrtvovati performanse kako bi produžili vek trajanja baterije. Kompanija HP sada nudi procesor Intel® Core™ 2 Duo SP9300(6) koji pruža svu energiju koju bi korisnik očekivao od računara sa svim uobičajenim funkcijama i performansama, a istovremeno omogućuje do sedam sati trajanja baterije uz standardnu litijum-polimersku bateriju. Opcionalna baterija sa šest ćelija koja bi se na tržištu trebala pojaviti krajem ove godine će dodatno produžiti vreme rada na računaru.

U verziji sa procesorom Intel Celeron® sa dva jezgra, koji troši veoma malo energije, prenosnik HP ProBook 5310m je i cenovno povoljan korak napred od netbooka i računara malih dimenzija. Savršeno je rešenje za računarske zadatke poput razmene elektronske pošte, kalendara ili kancelarijskih aplikacija, te omogućava gledanje sadržaja visoke rezolucije(HD), upotrebu i kreiranje sadržaja,  te pristup internetu.

Kompanija HP posvećena je očuvanju životne okoline i eliminisanju svih oblika korišćenja bromiranih inhibitora plamena (BFR) i polivinil hlorida (PVC) u svojim proizvodima do 2011. godine. Prijenosni računar HP ProBook 5310m odlikuje konfiguracija bez BFR-a/PVC-a.

Leave a Reply