HP SlateBook x2, slika 2
Google Android · Notebook-Netbook

HP SlateBook x2 proširuje HP-ov portfolio hibridnih računara na Androidu

HP je predstavio HP SlateBook x2, hibridni računar koji nudi punu funkcionalnost notebook računara sa ekranom koji se skida i postaje elegantni tablet. Uz Android (1) operativni system (OS), ovaj svestrani 2-u-1 uređaj kombinuje snagu i prenosivost, pružajući korisnicima fleksibilnost da kreiraju, koriste i dele sadržaj na više mesta.

HP-ov nenadmašan portfolio personalnih računara nove generacije je osmišljen tako da omogući korisnicima pristup informacijama preko uređaja koji se lako prilagođavaju njihovim potrebama.

HP SlateBook x2, slika 2

HP SlateBook x2  je prvi odvojivi Android uređaj sa NVIDIA Tegra 4 mobilnim procesorom, koji korisnicima omogućava realističnije igranje video igara, brzo web pretraživanje, besprekornu video reprodukciju visoke rezolucije (HD), kao i pristup TegraZone aplikacijama.(2) 

„Korisnici žele da pristupe sadržaju i podele ga bilo gde, bilo kada, na bilo kom uređaju koji ima pristup internetu — i očekuju da ova povezivanja teku bez problema,“ kaže Luis Perin, direktor proizvoda za individualne korisnike grupe za štampu i personalne sisteme, HP EMEA. „HP SlateBook x2 je najnoviji primer naše stalne posvećenosti razvoju iskustva u korišćenju računara uz fleksibilnost koja je neophodna da bi  korisnici bili produktivni kod kuće, na poslu i u pokretu.“

HP SlateBook x2 se pridružuje nagrađivanom HP ENVY x2 modelu u portfoliju hibridnih personalnih računara. Takođe se pridružuje i HP Slate7 tabletu kao deo HP-ove inicijative da korisnicima pruži Google iskustvo, i omogući pristup kroz različite operativne sisteme.

HP SlateBook x2 omogućava korisnicima lako prebacivanje iz zabavnog u poslovno okruženje kombinujući portabilnost tableta sa produktivnošću notebook računara u jednom elegantnom i laganom uređaju koji koristi popularni Android operativni sistem. Zahvaljujući naprednim magnetnim konektorima, kao i dvostrukoj bateriji, gde je jedna baterija u bazi a druga u tabletu, korisnici se mogu lako prebacivati sa notebooka na tablet, čak i u pokretu.

HP SlateBook x2, slika 3

Obezbeđujući da funkcionalnost ne trpi zbog portabilnosti, HP SlateBook x2 nudi Android Jelly Bean 4.2 operativni sistem koji pruža Google iskustvo sa servisima kao što su Google Now, Google Search, Gmail, YouTube, Google Drive i Google+ Hangouts za video komunikaciju sa više osoba, kao i pristup aplikacijama i digitalnom sadržaju preko Google Play portala.(2)

HD ekran osetljiv na dodir dijagonale 25,65 cm (10,1 inča ) daje jasne linije i oštre slike preciznih boja sa smanjenim odbljeskom. SlateBook x2 takođe ima 32GB eMMC memorijskog prostora i DTS Sound+ rešenje za pristup i uživanje u fotografijama, muzici i video materijalu.

HP SlateBook x2

HP-ova ekskluzivna funkcija štampanja omogućava korisnicima da štampaju direktno iz većine aplikacija.

HP je novi računar opremio i setom ekskluzivnih rešenja i servisa koji pružaju mnoštvo jednostavnih i lako dostupnih pomoćnih alata i sredstava, koji pomažu korisnicima da potpuno iskoriste sve opcije koje HP nudi. Korisnici mogu standardnom proizvodu dodati i produženu garanciju i kupiti HP Care Pack(3) za HP Slatebook x2 koji im pomaže da  izbegnu plaćanje popravki i troškove zamene komponenti.

Dostupnost

Očekuje se da HP SlateBook x2 bude dostupan u Evropi, na Bliskom Istoku i Africi u julu 2013. godine.

Leave a Reply