Notebook-Netbook

Huawei MediaPad 10 FHD – prvi Quad-Core tablet od 10-inča na svetu

Huawei, globalni lider u pružanju rešenja u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT), predstavio je danas na Mobile World Congresu 2012 prvi četvorojezgarni tablet od 10-inča na svetu. HUAWEI MediaPad 10 FHD je brz tablet sa nenadmašnim audio-vizuelnim funkcijama za zabavu, uključujući Huawei 1.5GHz četvorojezgarni procesor, Google Android 4.0 operativni sistem i IPS displej visoke rezolucije od 10-inča.

“Većina potrošača koristi tablete za zabavu, kao što su igrice, gledanje multimedijalnih sadržaja, pretraživanje interneta i čitanje e-knjiga,” rekao je Richard Yu, predsednik Huawei Device. “Napravili smo HUAWEI MediaPad 10 FHD tako da se ističe u svim aspektima zabave uključujući brzinu, snagu, pretraživanje interneta, displej visoke rezolucije i audio, a sve to je zapakovano u kompaktno i prenosivo kućište.”

HUAWEI MediaPad 10 FHD je najbrži dostupan četvorojezgarni tablet. Radi na 1.5 GHz K3 procesoru proizvedenom od samog Huawei-a, najmanjem u industriji. HUAWEI MediaPad 10 FHD koristi GPU ugrađen u K3 čip tako da pruža neverovatno brzu snagu obrade i mogućnost obrade 3D grafike, što je idealno za video snimke ili 3D igrice visoke rezolucije. HUAWEI MediaPad 10 FHD omogućava brz bežični internet pristup do 84 Mbps (HSPA+ 21/42/84Mbps), dok istovremeno podržava veliki broj mrežnih standarda, uključujući LTE.

Audio-vizuelne funkcionalnosti HUAWEI MediaPad 10 FHD donose potpuno novo iskustvo zabave korisnicima. Sa najvećom rezolucijom ekrana u industriji i 1920 x 1200 IPS displejom visoke rezolucije koji podržava multi-touch, njegov jasan displej pun boja daje korisnicima ultimativni vizuelni doživljaj. HUAWEI MediaPad 10 FHD koristi Dolby surround sound tehnologiju i pruža savršen doživljaj korisnicima prilikom igranja igrica, gledanja HD filmova i slušanja muzike. HUAWEI MediaPad 10 FHD takođe ima instaliranu kameru od 8 megapiksela sa automatskim fokusom sa zadnje strane i kameru sa prednje strane od 1.3 megapiksela i memorijom od 2GB, što čini snimanje i čuvanje fotografija i snimaka visoke rezolucije lakim.

HUAWEI MediaPad 10 FHD prati isti princip dizajna kao kod svih Huawei proizvoda: elegantan, jednostavan i lak za korišćenje. Uni-body kućište HUAWEI MediaPad 10 FHD tableta je napravljeno od najmodernijih aluminijumskih legura, pružajući odlicnu završnu obradu, visok sjaj, a samo kućište je lako. Tablet je 8.8mm tanak i teži samo 598g što ga čini pogodnim za korišćenje i nošenje.

HUAWEI MediaPad 10 FHD je četvrta generacija Huawei tableta posle S7, S7 Slim i MediaPad-a (). HUAWEI MediaPad 10 FHD će biti dostupan za svetsko tržište u drugom kvartalu 2012. godine.

Leave a Reply