Notebook-Netbook

Kindle Fire HD cenom i kvalitetom daleko ispred konkurencije

U senci izlazaka na tržište novih pametnih telefona i pravne bitke Applea i Samsunga, jedan od lidera na tržištu tablet računara, Amazon, predstavio je novi proizvod – Kindle Fire. Ekran se povećao na 22,6 centimetra, a rezolucija je poboljšana na HD standard. Umesto jednog, novi Kindle sada ima dva zvučnika, a ugrađen je i modem za bežični internet.

Ovo je Amazonu bilo potrebno kako bi ostali relevantan igrač na tržištu. Konkurencija postaje sve jača. U igri je i Google sa svojim Nexusom, a nagoveštava se da sledećeg meseca stiže i novi Appleov mini iPad”, kaže tržišni analitičar Sascha Segan.

Novi Amazonov proizvod tehnološki ide u korak sa konkurencijom, a cenom će biti daleko ispred. “Mi želimo zarađivati kada ljudi koriste naše uređaje, ne kada ih kupuju”, rekao je izvršni direktor Amazona Jeff Bezos.

Analitičari to nazivaju “kreacijom vlastitog ekosistema”, odnosno stvaranjem maloprodajne mreže preko interneta. Usprkos toj filozofiji Amazona, lider na tržištu tablet računara trenutno je Apple, čiji tablet ima tržišni udeo od 65 posto. Ali sa gotovo upola nižom cenom Kindlea analitičari smatraju da će se ti odnosi uskoro promeniti.

Leave a Reply