Notebook-Netbook

Lenovo IdeaPad YOGA – inovativni i preklopni

Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) najavila je danas IdeaPad YOGA, prvi multimode notebook računar na tržištu koga karakteriše preklopni dizajn od 360 stepeni. Kombinacija jednostavne upotrebe tablet računara i funkcionalnosti ultrabook uređaja, IdeaPad YOGA donosi korisnicima četiri-u-jednom računarski uređaj sa četiri posebna korisnička modela u jednom računaru. Kompanija Lenovo je takođe najavila svoj novi IdeaCentre A720, najtanji 27-inčni all-in-one (AIO) PC na tržištu.

IdeaPad YOGA objedinjuje moderni i moćni ultrabook uređaj sa prenosivim 13,3” multi-touch tablet računarom. Dizajn modela YOGA projektovan je da omogući stvaranje i upotrebu sadržaja koristeći četiri intuitivna načina korišćenja u jednom računaru, notebook, tablet, uspravan i šator oblik, istovremeno donoseći veliku izdržljivost i stabilnost u poređenju sa ostalim uređajima tog tipa.

IdeaCentre A720 poseduje prvi 27-inčni ekran koji omogućuje veće prilagođavanje ugla od -5o do 90o. Inovativne šarke ekrana omogućuju prijatnije korišćenje u bilo kojoj poziciji i u kombinaciji su sa multi-touch ekranom bez okvira koji podržava 10 istovremenih pritisaka za širok spektar upotreba.

„Jasno nam je da korisnici žele četiri ekrana: mobilne uređaje, tablet računare, notebook računare i pametne televizore i jasno nam je da žele da svi oni funkcionišu zajedno, bilo gde i bilo kada. Današnja vest odraz je naše usresređenosti na predstavljanje inspirativnih inovacija koje korisnici očekuju od nas,” rekao je Yang Yuanqing, predsedavajući i izvršni direktor kompanije Lenovo. „IdeaPad YOGA multi-mode notebook računar redefiniše konvergenciju i izmenljivo korisničko iskustvo spajajući najbolje opcije tradicionalnih računara sa najboljim opcijama tablet računara i mnogih drugih.”

IdeaPad YOGA Notebook: četiri iskustvena moda za kreiranje i upotrebu

Napravljen kao računar namenjen profesionalnom i ličnom stilu življenja, IdeaPad YOGA multimode notebook predstavlja intuitivni dizajn koji optimizuje korisničko iskustvo kada su u pitanju i ultrabook i tablet računari, kroz četiri različita korisnička modela (notebook, tablet, uspravno ili u obliku šatora). YOGA patentirani preklopni dizajn od 360 stepeni je stabilniji, izdržljiviji i omogućuje sveukupno tanji i lakši hardverski dizajn. YOGA je najtanji promenljivi ultrabook debljine samo 16,9mm i težine 1,47kg. Zasnovan na Intel Core seriji procesora sa operativnim sistemom Windows 8, YOGA podržava osam sati trajanja baterije sa kapacitetom od 8GB RAM i 256GB SSD.

Da bi uživao u igranju igrica i socijalnim mrežama dok je u pokretu, potrebno je da korisnik jednostavno savije unazad YOGA ekran da bi dobio prenosivi 13,1“ HD+ (1600 x 900) tablet sa kapacitetom od 10 istovremenih pritisaka na ekran. Kada je u pitanju zabava, čitanje i internet, korisnik može da preklopi YOGA ekran u odgovarajući uspravni ili šator oblik koji štedi prostor i približava ekran korisniku.

IdeaCentre A720 All-in-One

Najtanji na tržištu 27-inčni all-in-one računar sa elegantnom metalnom spoljašnošću, IdeaCentre A720 tanji je od 24,5mm i poseduje multi-touch ekran bez okvira koji podržava 10 istovremenih pritisaka. Veoma prilagodljive šarke modela A720 omogućavaju da ekran bude povučen ka korisniku pod uglom od -5 stepeni i savijen unazad pog uglom od 90 stepeni, na taj način pojednostavljujući korišćenje aplikacija na dodir u dužem vremenskom periodu.

Zasnovan na Intel Core seriji procesora i NVIDIA® GeForce® grafici sa najviše 1TB HDD i 64 GB SSD kapaciteta, A720 pruža impresivno kućno multimedijalno iskustvo na 16:9 HD ekranu bez okvira. Integrisan sa zabavnim karakteristikama, kao što su Dolby Home Theatre V4 audio, Lenovo High-

Sense (720p HD) Webcam i Lenovo IdeaTouch (paket aplikacija i igara optimizovanih za dodir), model A720 predstavlja ultra moderan i zabavan dodatak centru za kućnu zabavu.

Cene i dostupnost
IdeaPad YOGA multimode notebook računar biće u prodaji u drugoj polovini 2012. godine sa početnom cenom od 1.199 dolara. IdeaCentre A720 All-in-One biće dostupan u prvoj polovini 2012. Godine sa početnom cenom od 1.299 dolara.

Leave a Reply