Notebook-Netbook

Lenovo najavio A seriju tableta i proširenu liniju all-in-one desktop računara

Kompanija Lenovo je na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike 2015 najavila proširenu liniju inovativnih PC uređaja koji su napravljeni za potrošače bilo da rade kod kuće ili u pokretu. Oni sada imaju novi izbor dostupnih Android tableta – dva modela Lenovo TAB 2 A7.

Sa novim Windows personalnim računarima, korisnici imaju još više fleksibilnosti za rad i igru sa FLEX 3 prilagodljivim laptopovima u modelima od 11, 14 i 15 inča, dostupnih sada u četiri moda. Predstavljeni su i moćni i moderni laptopovi Lenovo U31 i U41; i proširena linija all-in-one desktop računara koju čine modeli B50 3D Camera, prvi Lenovo desktop računar sa Intelovom RealSense 3D kamerom, i modeli C20, C40 i C50 koji štede prostor.

Lenovo FLEX 3 pruža fleksibilnost u više modaliteta

Savršeni početni prilagodljivi laptop, FLEX 3 stiže sa šarkom od 360 stepeni koja omogućava potpunu rotaciju tač skrina tako da korisnici mogu da koriste laptop kao tablet. FLEX 3 pruža korisnicima još više fleksibilnosti u svakom modalitetu: da pogledaju novu hit dramu u Tent modalitetu, gledaju porodične fotografije u Stand modalitetu, čitaju roman u Tablet modalitetu ili kucaju document u Laptop modalitetu.

Tanak i lagan, prilagodljivi laptop FLEX 3 nudi i celokupno računarsko iskustvo sa sistemom Windows 8.1 Update sa „živim poljima” i konzistentnim interfejsom na svim Windows uređajima. Laptopovi FLEX 3 nude moćan rad u modelima od 14 i 15 inča sa procesorima pete generacije Intel® Core™ i7 i procesorima Pentium u modelu od 11 inča, kao i prostor za skladištenje za čuvanje biblioteka digitalnih sadržaja korisnika od 1TB. FLEX 3 pruža jednako odlično audio i vizuelno iskustvo sa HD ekranom 1366×786 od 11, 14 i 15 inča (ili do FHD na modelima od 14 i 15 inča), uz stereo zvučnike i kućnim bioskopom Dolby.

 

Potrošačima koji traže tanak, moćan i moderan konvencionalan laptop odgovaraće Lenovo modeli S31 od 13 inča i S41 od 14 inča sa sistemom Windows 8.1 Update. Uz samo 19,5mm debljine i težine manje od 1,8kg, ovi novi tanki i lagani laptopovi iz S serije takođe pružaju visoke performanse. Stižu sa procesorima pete generacije Intel Core i7, uz mogućnost sledeće generacije grafike NVIDIA GeForce, velikim skladištem od 1TB SSHD ili 256 GB SSD i stereo zvučnicima sa kućnim bioskopom Dolby za rad i igru.

 

Pametan izbor za kupovinu prvog tableta

 

Za one koji prvi put kupuju tablet, kompanija Lenovo je kreirala veoma dostupne TAB 2 A7-10 i A7-30 koji rade na sistemu Android 4.4. Tanak poput olovke sa 9.3mm i težinom od samo 269 grama, početni tablet A7-10 radi ceo dan sa baterijom koja traje 8 sati. Ovaj tablet je opremljen najvažnijim tehnologijama koje bi tablet trebalo da ima, uključujući skladište od 32 GB preko Micro SD kartice, procesor MediaTek Quad Core, tač skrin od pet pointa sa slikom 1024×600 IPS i Dolby zvukom. Dostupan je u atraktivnoj boji Ebony Black.

 

Stariji brat A7-10 je lako prenosiv A7-30, tanak 8.9mm i težine 269 grama, koji nudi iste ključne karakteristike sa dodatnom opcijom 3G za pozive. Ovaj superprenosivi „fablet” omogućava korisnicima da uz samo jedan uređaj postignu sve dok su u pokretu. Pored telefonskih poziva omogućenih podrškom za SIM karticu, tablet sadrži i 3G tehnologiju koja omogućava brzo i glatko emitovanje videa i muzike. Korisnici mogu da izaberu jednu od četiri zabavne boje – Aqua Blue, Cotton Candy, Pearl White ili Ebony Black.

Oba tableta dolaze sa setom aplikacija Lenovo DOit uključujući SHAREit za trenutni prenos fajlova sa jednog uređaja na drugi, zatim Security za zaštitu od virusa, neželjene pošte i zloćudnih softvera i SYNCit za sigurnosno skladištenje kontakata, poruka i podataka o pozivima. Sa početnom cenom od 79 američkih dolara, ovi tablet pružaju neverovatnu vrednost u odnosu na cenu.

 

Iskusite do sada neviđenu interaktivnost sa 3D kamerom

Prvi Lenovo AIO sa kamerom Intel® RealSense™ 3D Camera, model B50 3D Camera sa Windows 8.1 update pruža korisnicima potpuno nov nivo interaktivnosti i produktivnosti, omogućavajući računaru da vidi kao korisnik uz pomoć 3D kamere. 3D kamera nudi 1080 piksela boje i senzor za dubinu koji simulira osećaj za dubinu i vizuelne sposobnosti ljudskih očiju. Povezivanje, slikanje, deljenje i igranje sa 3D kamerom podignuti su na viši nivo naglašavanjem video četova virtuelnim prostorima, skladištenjem dubinskih informacija za 3D uređivanje i štampanje i interakcijom koja je omogućena reagovanjem na pokrete ruku i prstiju, pa čak i na mimiku. Računar dolazi opremljen sa četiri iskustva Intel® RealSense™ uključujući Out of Box Experience, Personify, Wave Warrior i BBB Goal koja oživljavaju ove maštovite funkcije preko video četova, igranja igrica i manipulisanja objektima u tri dimenzije.

 

Sa ekranom osetljivim na dodir od 23,8 inča bez rama, FHD 1920×1080 slikom i sledećom generacijom NVIDIA GeForce grafikom, B50 3D Camera nudi prelepo vizuelno iskustvo sa obuzimajućim Dolby zvukom i JBL zvučnicima. Opremljen je i DVD rezačem za fleksibilnost pri pregledu i transferu multimedijalnog sadržaja. Brze performanse obezbeđuje Windows 8.1 sa procesorom 4. generacije Intel Core i7, i konekcijama za WiFi i HDMI. Dostupne boje su Ebony i Platinum sa tastaturom i mišem.

 

C serija AIO štedi i prostor i novac

Savršeni all-in-one desktop računari za svakodnevnu upotrebu iz C serije AIO nude potrošačima izbor od tri veličine ekrana koji mogu da stanu bilo gde u njihovim domovima: model C20 od 19,5 inča, model C40 od 21,5 inča i model C50 od 23 inča. Praktični i dostupni, desktop računari iz C serije nude opcioni ekran osetljiv na dodir od 10 pointa sa Full HD 1920×1080 slikom od ivice do ivice i sistemom Windows 8.1 Update. Za potpuno uživanje u kućnom bioskopu, računari dolaze sa DVD rezačem, zvučnicima okrenutim napred, opcionom grafikom sledeće generacije NVIDIA GeForce ili AMD R5 i WiFi-jem. Ovi privlačni računari dolaze u bojama Glossy White ili Jet Black, a moćno kompjutersko iskustvo obezbeđuju procesor 4. generacije Intel® Core™ i5, brza memorija i veliki skladišteni prostor.

Leave a Reply