Notebook-Netbook

Lenovo lansirao Skylight Smartbook

Lenovo je lansirao svoj Skylight smartbook koji koristi Linux kao osnovni operativni sistem. Ovaj simpatični laptop kao i većina drugih netbookova dijagonale 10″ sadrži 3G podršku, 20 GB flash memorije i omogućava čak do 10 rada sa samo jednim punjenjem. Skylight koristi Qualcomm Snapdragon procesor koji radi na 1 GHz, a korisnički interfejs zasnovan je na tzv. Gedžetima i izgleda i radi glatko.

Zanimljivi dizajn Skylighta obeležava i sjajna tastatura sa velikim razmakom između tastera što nije odlika netbookova, a još jedna osobenost računara je tzv “always on” mod rada koji ne zahteva podizanje i spuštanje operativnog sistema, već je uređaj uvek na nekoj vrsti stand-by-a.

Skylighta je prvi ARM utemeljen Qualcomm Snapdragon smartbook, a predviđa mu se cena od oko 499 dolara u SAD. Uređaj takođe psoeduje 1,3 MPix integrisanu web kameru, 2 USB porta i WiFi podršku, a sve je upakovano u sjajno kućište. Pored svega nabrojanog, kupovinom ovog netbookoa dobijate i 2 GB besplatnog cloud storage-a, odnosno prostora na web virtuelnim diskovima

Leave a Reply