Notebook-Netbook

Lenovo X1

Čim su se pojavile prve najave na internetu Lenovo X1 privukao je veliku pažnju javnosti. Lenovo X1 soada u klasu sub-notebook poslovnih računara kojeg odlikuje velika čvrstoća i male dimenzije. Ovaj ultraprenosnik namenjen pre svega poslovnim korisnicima kojima je potrebna pouzdana, lagana i robusna mašina za svakodnevni intenzivni rad.

Debljina kućišta notebooka je samo 17 mm na najtanjem i 21,5 mm na najdebljem delu. Dijagonala ekrana je 13,3 inča (rezolucija 1366 x 768px), koji je zaštićen tzv. Gorilla staklom. Tastatura je pozadinski osvetljena, te je otporna na polivanje tečnošću. Uz ovaj računar u ponudi su Intelovi procesori poslednje generacije, a što se tiče smeštaja podatka tu su provereni Intelovi SSD diskovi, dok memorija ide do maksimalnih 8 GB RAM-a.

Trajanje baterije je pet i po sati sa mogućnošću punjenja do 80% kapaciteta za samo pola sata, što je fantastična odlika za sve koji su osuđeni za terenski rad. Prodaja na američkom tržištu je već započela od 17 maja po ceni od nemalih 1.959 dolara, a računar kod nas stiže nešto kasnije.

Leave a Reply