yoga2-lenovo
Notebook-Netbook

Lenovo Yoga 2 Pro: Savršena slika u bilo kom režimu

Korisnici će odmah primetiti da Lenovo Yoga 2 Pro ima impresivan displej od neverovatnih 13.3 inča: njegov ekran osetljiv na dodir koji podržava upravljanje sa 10 prstiju uz QHD+ super visoku rezoluciju prikazuje slike u rezoluciji 3200×1800 u odnosu 16:9, što daje četiri puta jasniju sliku od originalnog HD+ (1600×900) ekrana i predstavlja najveću rezoluciju na tržištu danas. Ekran sa širokim uglom od 178 stepeni omogućuje savršen prikaz iz gotovo bilo kog ugla gledanja.

yoga2-lenovo

Znatno tanji i lakši nego ranije, sa 15.5mm i 1,39kg, ekstra mobilni Yoga 2 Pro uređaj omogućava korisnicima da lako uživaju u računarstvu na svaki od četiri oblika: standardni laptop, oblik tableta, oblik naslonjen na podlogu i oblik šatora. Yoga 2 Pro takođe nudi i napredne tehnologije uključujući izbor i do 4. generacije Intel Core i7 ULT procesora, Windows 8.1, do 512 GB SSD, Intel WiFi za bežično strimovanje sadržaja na TV-u, Dolby Home Theatre v4 i do devet sati trajanja baterije1. Uređaj takođe ima novu tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem i dolazi u svojoj prepoznatljivoj sivoj ili klementina narandžastoj boji. Nedavno predstavljenom Yoga 11S uređaju će takođe biti dodat izbor do 4. generacije Intel Core i7 procesora.

Kao laptop i tablet, Yoga 2 Pro uključuje nove pametne karakteristike kao što je Yoga Picks, alatka koja predlaže odgovarajuće aplikacije u zavisnosti od oblika uređaja, prilagođene aplikacije i glasovnu kontrolu. Na primer, u obliku tableta, Yoga Picks predlaže aplikaciju poput Birizzle, popularnu igru na dodir, i Zinio elektronski čitač. U obliku šatora, nudi aplikaciju za slikanje Fresh Paint i Rara reprodukciju muzike. Pored toga, Yoga 2 Pro dolazi sa aplikacijama kreiranim posebno za njena četiri oblika.

U obliku standardnog laptop računara, aplikacija Phone Companion korisnicima omogućava da kopiraju sadržaj sa dokumenata ili veb stranica i pošalju informacije svojim telefonima kao tekstualnu poruku. Yoga Foto Touch omogućava korisnicima u obliku tableta da menjaju ili retuširaju fotografije svojim prstima na 10-point multitouch ekranu.

U obliku koji se naslanja na podlogu, aplikacija Yoga Camera Man omogućava korisnicima da prave fotografije sa efektima kao što su lomo, 4-in-1, makro, GIF i tako dalje, a Yoga Chef u šator režimu u jogi 2 Pro za kontrolu kretanja i upravljanje glasom da napreduju recepte od kuvanja aplikacija kada je uređaj u obliku šatora daje mogućnost upravljanja pokretom i glasom za napredak u kulinarskim aplikacijama. Za Yoga 2 Pro uređaje je dostupan N700 multimode bežični miš, koji se prodaje zasebno i koji se rotira za 180 stepeni tako da može da bude i pokazivač, pa korisnici mogu da biraju između desktop rada i prezentacija.

Leave a Reply