Notebook-Netbook

Lenovo YOGA 3 tanki i lagani modeli od 11 i 14 inča

Kompanija Lenovo je najavila na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike 2015 novu liniju YOGA prilagodljivih uređaja i tableta sa novim tehnologijama koje će podići fleksibilnost i interaktivnost na novi nivo.

Novi članovi porodice su YOGA 3 tanki i lagani modeli od 11 i 14 inča (u šasiji od 13 inča) napravljeni posebno za savremene potrošače koji su u pokretu i „gladni“ tehnologije; ThinkPad YOGA, optimizovan za preduzeća kao model od 12 inča, i kao modeli od 14 i 15 inča za profesionalne potrošače; i YOGA Tablet 2 od 8 inča sa operativnim sistemom Windows, uz novu tehnologiju Lenovo AnyPen Technology koja gotovo svaku olovku pretvara u pisaljku za tablet.

 

Bez prstiju – Lenovo AnyPen Technology pretvara hemijske i grafitne olovke u pisaljke za tablet

YOGA Tablet 2 od 8 inča sa sistemom Windows i novom opcijom AnyPen Technology nastavlja tradiciju porodice YOGA uređaja: ne samo da se hardver prilagođava korisnicima sa svoja četiri modaliteta, već pruža i novo, inovativno rešenje za pisanje koje je potpuno drugačije nego kod ostalih tableta i omogućava korisnicima da na bolji način interaguju sa svojim uređajem.

 

Sa Lenovo AnyPen Technology, svaka grafitna ili hemijska olovka postaje sredstvo za pisanje – posebna olovka nije potrebna. Potrošači mogu da izaberu svoju omiljenu olovku i iskoriste je direktno na ekranu tableta za laku navigaciju umesto da se oslanjaju na svoj prst. Lenovo AnyPen Technology omogućava da pisanje na tabletu bude intuitivno kao pisanje na papiru. Korisnicima će ova tehnologija biti posebno zgodna zato što uređaji sa manjim ekranima zahtevaju precizniju navigaciju nego što je moguća prstom. Istovremeno, pomoću tehnologije Lenovo AnyPen Technology, ne treba više da razmušlamo o kupovini pisaljki posebno namenjenih za ekran osetljiv na dodir.

Novi član porodice YOGA Tablet 2, najavljen na jesen 2014. godine, od 8 inča sa sistemom Windows privukao je priznanje za svoja poboljšanja u odnosu na originalni YOGA Tablet. Ne samo da ima četiri modaliteta jedinstvena na tržištu – Hold, Tilt, Stand i Hang – koja daju više mogućnosti korisnicima, već pruža i neprevaziđeno iskustvo zabave. Opremljen sa dva prednja zvučnika, Wolfson Master Hi-Fi za smanjenje buke i Dolby audio sistemom, ovaj kompaktni tablet pruža veliku zabavu. Sa sistemom Windows 8.1, FHD displejem od 8 inča i Intel® Atom™ procesorom, korisnici postižu sjajnu ravnotežu između rada i zabave. Oni koji su često u pokretu ceniće dužinu baterije od čak 15 sati.

 

Lenovo YOGA 3 – Fleksibilni dodatak za savremenog potrošača

Novi YOGA 3 pruža potrošačima još više fleksibilnosti uz izbor od modela od 11 ična i novog modela od 14 inča sa pozadinskim osvetljenjem ekrana. Oba prilagodljiva uređaja su dizajnirana tako da su tanki poput koverte, debljine do 18,3mm. Zapravo, veći model od 14 inča obezbeđuje veći ekran, ali ostaje veoma tanak i lagan u šasiji od 13 inča. Sa samo 15,8mm debljine i 1,1kg težine, model od 11 inča je najlakši prilagodljivi uređej iz YOGA porodice. Oba modela imaju klasičan YOGA dizajn sa dve šarke koji omogućava rotaciju od 360 stepeni čime se obezbeđuje neverovatna funkcionalnost i vrednost u četiri posebna modaliteta – Laptop, Stand. Tent i Tablet. Kompanija Lenovo je unapredila šarku tako da se uređaj sada još lakše otvara i zatvara i omogućava da ekran leži položen na 180°.

 

Osim što predstavljaju lepu tehnologiju, novi YOGA prilagodljivi uređaji pružaju i performanse sa moćnim procesorom do pete generacije Intel® Core™ i7 na modelu od 14 inča, sistemom Windows 8.1, FHD ekranom i brzom 802.11 A/C WiFi konekcijom. Snažne performanse zaslužuju kristalno čist i jak zvuk, tako da je Lenovo opremio YOGA 3 uređaj stereo zvučnicima i Waves audio sistemom. Za više prilagodljivo i intuitivno iskustvo, Lenovo je uključio i Harmony inteligentni softver. Ovaj softver pomaže korisnicima da otkriju i prilagode aplikacije, i uključuje automatsko prilagođavanje svetla prilikom čitanja knjige, omogućava kontrolu pokreta ili optimizaciju audio podešavanja u određenim modalitetima i preporučuje nove aplikacije.

 

Korisnici mogu da izaberu jednu od privlačnih i zabavnih boja Clementine Orange, Platinum Silver, novi Chalk White ili Ebony Black.

 

Lenovo ThinkPad YOGA – Dve inovacije daju više moći profesionalcima

Kompanija Lenovo je napravila nove ThinkPad YOGA konvertibilne uređaje od 12, 14 i 15 inča za zadovoljavanje potreba preduzeća i profesionalnih korisnika, praveći savršenu ravnotežu između produktivnosti i sjajnog računara za ličnu upotrebu. Napravljen za male i kućne kancelarije i studente, uređaji ThinkPad YOGA omogućavaju mobilnu fleksibilnost uz novu tehnologiju ActivePen u izabranim modelima elegatnog dizajna i obezbeđuju specifikacije optimizovane za poslovanje uključujući 3D kameru na uređaju ThinkPad YOGA 15.

 

Određeni modeli ThinkPad YOGA imaju opciju ActivePen za zgodno, tačno i precizno pisanje. Idealno za nalete produktivnosti poput zapisivanja beležaka, slanje elektronske pošte ili pripreme prezentacija, ActivePen verno imitira korisnikovo pisanje na papiru. YOGA 12 nastavlja da nudi digitajzer/olovka opciju koja obezbeđuje unutrašnje skladište za olovku. ThinkPad kombinuje inovativni hardver i softver iskustvo olovke, bez obzira na tehnologiju olovke.

 

Sa četiri modaliteta i celodnevnim trajanjem baterije, korisnici mogu da digitalno pišu ili uživaju u bilo kom modalitetu ThinkPad YOGA uređaja: mogu da pišu u modalitetu Laptop, hvataju beleške na predavanju u modalitetu Tablet, održe prezentaciju za kolege u modalitetu Stand ili se samo opuste uz film u modalitetu Tent. Prilagodljiva Lift n’ Lock tastatura omogućava lako prebacivanje iz modaliteta Laptop u Tablet bez zaglavljivanja tastera.

 

Tanki i lagani sa samo 19mm debljine i manje od 1.5kg težine (dimenzije modela od 12 inča), ovi elegantni konvertibilni uređaji dolaze u crnoj boji sa atraktivnim pozadinskim osvetljenjem tastature kao i uz FHD sliku.

 

Profesionalni uređaj ThinkPad YOGA ima još jednu novu tehnologiju koja pomaže malim preduzećima, a to je ugrađena 3D kamera. Prva Lenovo 3D kamera u laptopu dolazi opciono uz model od 15 inča. Preduzeća danas koriste 3D kamere za ličnije konferencijske pozive i skeniranje manjih objekata za aplikacije za 3D štampanje.

 

Uređaj ThinkPad YOGA dolazi takođe spreman za posao sa moćnim Intel® Core™ i7 procesorom do pete generacije, sa sistemom Windows 8.1 sa opcionim vPro za upravljanje okolinom (dostupno samo u modelu od 12 inča), velikim skladištem do 1TB i Dolby v4 kućnim bioskopom.

 

Modeli ThinkPad YOGA šire celokupno računarsko iskustvo uz Lenovo aplikaciju SHAREit za lako daljenje fajlova između uređaja. Korisnici iz malih preduzeća mogu da izaberu dodatnu podršu preko Lenovo servisa za ThinkPad YOGA konvertibilne uređaje. Imaju izbor različitih usluga: zaštita od slučajne štete, unapređivanje garancije, prioritetna tehnička podrška i druge.

Leave a Reply