Notebook-Netbook

LIFEBOOK serija usredsređena na duže trajanje baterija

Novi Fujitsu LIFEBOOK prenosivi računari mogu da rade na baterije i do 75 posto duže u odnosu na prethodnu generaciju uređaja ove serije, i obezbede korisniku autonomiju dovoljnu i za najduža putovanja.

Dugotrajnost baterije je jedna od prepoznatljivih karakteristika Fujitsu LIFEBOOK računara, a uz poslednju generaciju litijum-jonskih (Li-Ion) baterija i mogućnost korišćenja rezervne baterije u modularnom kućištu računara – dodatno je unapređena. Korišćenjem naprednih tehnologija, veoma uskih tolerancija, dobro uparenih elemenata električnih kola i energetski efikasnih LED ekrana, Fujitsuovi LIFEBOOK računari su efikasniji nego ikada. Model LIFEBOOK E780, na primer, postiže rezultate rada na baterije u trajanju čak do 18 sati.

Fujitsu tehnologija nazvana „Eko-dugme“ (EcoButton) dodatno doprinosi uštedi energije baterije time što korisnicima omogućava da na to sami utiču na sasvim jednostavan način. Pritiskom na dugme, korisnici mogu da isključe energetski najzahtevnije funkcije računara poput „fajer-vajer“ interfejsa za brz prenos podataka (IEEE 1394), priključke za eksterne memorijske kartice i optičke uređaje, kao i da smanje osvetljenje ekrana. Takav Fujitsuov ekološki-usredsređen pristup takođe potvrđuju i nezavisne međunarodne organizacije, pa većina LIFEBOOK modela poseduje „ENERGY STAR 5.0“ i „EPEAT Gold“ sertifikacije.

Energetski-efikasni prenosivi računari i baterije omogućavaju korisnicima da efikasnije iskoriste radni dan. Ova karakteristika je veoma značajna i zbog toga što borba da se na putu pronađe napajanje kako bi se osvežila baterija na prenosivom računaru, čestim putnicima može biti i dugotrajna, i frustrirajuća.

Leave a Reply