Notebook-Netbook

Mio Litepad N890 i N1210 osvojili nagradu iF Design 2010

Ultra-tanki, super lagan dizajn sa moćnim karakteristikama, ispunjava viziju
života u pokretu

Mio, vodeći svetski proizvođač GPS uređaja za navigaciju ponosno objavljuje da je primio prestižnu nagradu, iF Product Design Award 2010, za svoje Mio Litepad N890 i Litepad N1210 uređaje, što je već treća godina za redom da Mio dobija pohvale.

Oba proizvoda su dizajnirana tako da spoje dva funkcionalna elementa, estetčki lepo i jednostavno za upotrebu. Litepad N890 karakteriše jedinstvena težina, manja od 900 grama, kao i veličina prikladna za nošenje. Sa svojim inovativnim senzorom za rotaciju, korisnici mogo okretati ekran za 90° kako bi lakše čitali e-knjige, web stranice ili gledali fotografije. GPS prijemnik i 3,5G modul omogućavaju korisnicima da se kreću, lociraju svoju destinaciju, komuniciraju sa svetom i pretražuju okolinu preko interneta.

Mio Litepad N1210 pruža kompletnu multimedijalnu funkcionalnost sa ATI grafičkim čipsetom i tankim 12,1” ekranom. Za interakciju sa aplkacijama, N1210 podržava kontrolu dodira na 50% većem touchpad-u. N1210 je spreman za HD standard i uz eksterni HDMI port obezbeđuje HD video za ekrane visoke rezolucije, dok na putu obezbeđuje lakšu komunikaciju uz pomoć ugrađenog 3,5G* modula i dobre bežične konekcije. Ovo je sve ugrađeno u 24,9mm tanko i 1,3kg lako kućište, što je pogodno za filmove, fotografije, igrice, internet pretraživanje i još mnogo toga.

Justine Liu, Global Marcom Director izjavila je: “Mio je sebi dao zadatak, da korisnicima ponudi korisne navigacione uređaje i da im dokaže da su oni najbolji izbor. Budući da je, tri godine za redom, bio nagrađivan iF Product Design nagradama, Mio je dokazao posvećenost, da ponudi zaista korisne proizvode sa in-touch dizajnom.”

Ove godine na dodeli iF Design nagrada, Mio Litepad N890 i Litepad N1210 su se izdvojili od 2,468 konkurentskih proizvoda, predstavljenih od strane 1016 takmičara iz 39 različitih država. iF product design 2010 nagradna izložba u Hanoveru, kao i online izložba, biće održane od 2.marta 2010. do kraja avgusta 2010.

MIO

Mio razvija i plasira na tržišta proizvode koji omogućavaju korisnicima da iskoriste prednost najnovijih dostignuća u mobilnim servisima. Brend je osnovan u maju 2002 i danas ima poslovnice u Tajvanu, Kini, Evropi, Severnoj Americi, Australiji, Japanu i Južnoj Koreji. Mio trenutno zapošljava 1,700+ zaposlenih širom sveta, prodaje i plasira na tržište proizvode u preko 58 zemalja i teritorija.
Predviđanje kompanije Mio je da će mobilni život i mobilno poslovanje postati glavni životni stil u budućnosti. Proizvodi, uključujući navigaciju za kola, portabilnu navigaciju i navigacione PDA uređaje, razvijeni su fokusirajući se na potrebe potrošača. Mio slogan, “Explore More”, fokusira se na promene u mišljenju ljudi o svetu i informisanju korisnika da svet mogu da pretraže lako i slobodno.

Leave a Reply