Notebook-Netbook

Multimedijalni Asus N56VZ

Snažni multimedijalni notebook računari iz godine u godinu privlače sve veći broj korisnika nudeći im neverovatne grafičke karakteristike i odlične gejming mogućnosti.

Asus je kompanija koja je prva ozbiljno krenula sa dizajniranjem vrhunskih multimedijalnih laptop računara i za kratko vreme je postigla zavidne rezultate na globalnom tržištu, a trenutno u svom portfolio broji preko dvadeset ultra moćnih modela, među kojima se posebno ističe notebook oznake N56VZ.

Vizuelno N56VZ dosta podseća na MacBook Pro računare komanije Apple, međutim od njih se ipak razlikuje po nešto drugačijoj izradi, upotrebljenom hardveru i krajnjim mogućnostima koje nudi. Konkretno, u Asus-ovoj ponudi nalazi se više N56VZ modela, koji su fizički potpuno isti međutim hardverski se značajno razlikuju.

Mi smo imali priliku da se družimo sa jednim od najmoćnijih kome je puna oznaka N56VZ-S3047V. On kombinuje Core i7 procesor (3110QM) sa 6GB radne memorije i snažnom NVIDIA GeForce 650M grafikom zahvaljujući kojoj može da potera najnovije igrice u HD rezolucijama. Pored toga pomenuti čip se fenomenalno snalazi sa najrazličitijom multimedijom i idealan je za obradu grafike i video materijala.

Pored sjajne core podrške ovaj računar se izdvaja i po vrhunskom displeju dijagonale 15.6 inča, koji ima neverovatnu rezoluciju od čak 1920×1080 piksela, što ga čini jedinstvenim u ovoj klasi. Isti je u stanju da prikaže i najsitnije detalje, ali i da verno reprodukuje sve pigmente.

Konektivnost mu je na najvišem mogućem nivou, kao i zvučni sistem za koji možemo reći da je jedan od najboljih koje smo čuli do sada. Na žalost cena N56VZ-S3047V računara nije nimalo naivna, ali ako se u obzir uzme šta sve zna i ume – vredi svaki uloženi dinar.

Cena (sa PDV-om): 112.710,00 dinara
Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

One thought on “Multimedijalni Asus N56VZ

  1. Bojan

    Poštovani,
    moram da Vas ispravim u vezi podatka o rezoluciji ekrana ovog notebook-a. Naveli ste da je rezolucija 1920×1080 piksela (Full HD), a rezolucija je zapravo 1366×768 (HD Ready). Postoje i verzije N56VZ modela sa rezolucijom 1920×1080, ali sa drugačijom oznakom u nastavku (S3047V je HD Ready). Takođe, kada se pominje ovakav računar treba mnogo više truda posvetiti samom tekstu, jer glavne adute ovog modela niste ni dotakli. Samo da napomenem da je kompletan audio hardver za ovaj model uradila kompanija Bang&Olufsen, a za softverski deo je bila zadužena kompanija Waves Audio. Obe kompanije spadaju u sam vrh u svojoj branši. Takođe, model N56VZ se isporučuje sa dodatnim sub-wooferom koji kvalitet zvuka podiže na zaista impresivni nivo kada su notebook računari u pitanju. Niste naveli ni to da je kućište ovog modela napravljeno od tzv. dur-aluminijuma (Durable Aluminium) koji predstavlja leguru magnezijuma i aluminijuma. Poklopac (ekran) je takođe od brušenog aluminijuma sa svetlećim ASUS logoom. Računar raspolaže sa čak 4 USB 3.0 porta, kao i HDMI portom u verziji 1.4. Tu je i najnoviji čipset kompanije Intel pod oznakom HM76. Treba istaći i podatak da je N56 prvi računar na svetu sa najnovijom generacijom Intel procesora koji nose ime Ivy Bridge. Tastatura ovog računara predstavlja svojevrsno osveženje u svetu multimedijalnih mašina jer je neverovatnog kvaliteta, tasteri su osvetljeni (sa mogućnošću podešavanja jačine svetla ili potpunim isključivanjem), nema apsolutno ni najmanjeg ugibanja ili krckanja prilikom korišćenja… A da korisnici ne bi gubili strpljenje čekajući da se njihov ljubimac uključi, kompanija ASUS je u ovaj računar implementirala InstantOn tehnologiju koja je omogućuje da se računar “probudi” iz hibernacije za samo 2 sekunde! E, sve to košta 112.000 dinara. I upravo zbog svega navedenog i vredi toliko.

    Molim Vas da moj komentar ne shvatite pogrešno, već kao dobronamerne smernice kako napisati kvalitetan tekst. Na način na koji ste Vi opisali ovu zver od računara, kompetentni IT novinari ne bi opisali čak ni netbook računarčić.

    Srdačan pozdrav!

Leave a Reply