Notebook-Netbook

Najnovija linija Fujitsu LIFEBOOK biznis laptopova

Najnovija linija Fujitsu LIFEBOOK poslovnih laptopova obiluje intuitivnim opcijama koje poboljšavaju komfor u radu i povećavaju produktivnost korisnika. Kompletnu novu liniju karakterišu vispreno osmišljene i inovativne finese koje mnogo znače korisnicima koji se „ne odvajaju“ od računara – na primer, mogućnost punjenja baterija drugih uređaja preko USB porta računara (Anytime USB Charge), čak i kada je računar isključen; zatim „štedljivi“ strujni adapter (0-Watt AC Adapter) i intuitivni skrol-točkić na samom računaru (Scroll Wheel).

Svestan činjenice da većina profesionalaca provodi izuzetno mnogo vremena radeći na svojim prenosivim računarima u kancelariji, na putu i kod kuće, Fujitsu se postarao da jedna od najvažnijih vrednosti novih LIFEBOOK modela bude prijatno korisničko iskustvo, tzv. user friendliness. Više sitnih pogodnosti i opcija u zbiru donosi istinski benefit korisnicima i ujedno doprinosi da se novi Fujitsu LIFEBOOK računari izdvajaju od ostalih modela na tržištu.

Opcija Anytime USB Charge omogućava mobilnom operativcu da preko USB porta napuni bateriju nekog drugog uređaja, poput mobilnog telefona, čak i kada je računar isključen. To je značajna pogodnost s obzirom da na poslovni put više ne moraju da se nose punjači za druge uređaje.

Pored toga, Fujitsu 0-Watt AC Adapter nimalo ne rasipa energiju i istovremeno štiti bateriju prenosivog računara od „prepunjavanja“. Ovu inovativnu mogućnost Fujitsu je uveo zato što su mnogi prenosivi računari sve vreme priključeni na napajanje. Ovako, kada se ne koriste, 0-Watt AC Adapter u potpunosti isključuje napajanje, dok bi standardni AC adapteri nastavili da „vuku“ nešto struje iz utičnice, bilo da su povezani sa uređajem ili ne.

Još jedna pogodnost za korisnike je Fujitsuov skrol-točkić, ScrollWheel, smešten odmah do tač-peda, koji umnogome olakšava navigaciju eliminisanjem potrebe za ponekad nezgodnim konceptom „uperi pa klikni“. Ova opcija omogućava intuitivno kretanje po ekranu koje olakšava navigaciju po dokumentima, prezentacijama i veb stranicama.

Poslovni korisnici koji često prezentuju svoj rad i ideje klijentima i kolegama pozdraviće integrisanu Intel® Wireless Display (WiDi) tehnologiju koja omogućava bežično projektovanje prezentacija na veliko platno. Ukoliko na svom LIFEBOOK-u imaju i TV adapter, samo treba da otvore WiDi aplikaciju i kliknu na željeno odredište prikaza da bi se povezali sa ekranom ili projektorom koji podržavaju ovaj standard (WiDi-ready), i zatim sadržaj prenose bežično.

Modularno ležište, Modular Bay, kao sastavni deo mnogih Fujitsu LIFEBOOK laptopova, pruža veliku fleksibilnost i komfor u radu. Korisnik u njega može da ubaci drugu bateriju, dodatni hard-disk drajv, optički DVD/Blu-ray drajv ili Fujitsuov novi projektor za modularno ležište. Sa drugom baterijom korisnici značajno produžuju svoje radno vreme čak i kada su daleko od strujnih utičnica. Dodatni kapacitet za skladištenje ili bekap podataka lako se obezbeđuje jednostavnim ubacivanjem drugog hard-diska. Konačno, tu je i opcija koja eliminiše nošenje zasebnog projektora za potrebe prezentacija – modular bay projector.

LIFEBOOK laptop modeli su već dostupni u EMEA&I regionu (Evropa, Srednji istok, Afrika i Indija). Cene modela zavise od konkretne konfiguracije računara i tržišta.

Leave a Reply