Notebook-Netbook · PC računari

Netbook računari zasnovani na novom Dual-Core Intel Atom procesoru od danas u prodaji

Kompanija Intel objavila je da će veći broj novih netbook računara zasnovanih na dual-core Intel® Atom™ procesorima biti od danas u prodaji. Netbook računari, koje sada proizvode i kompanije Acer, ASUS, Fujitsu, Lenovo, LG, Samsung, MSI i Toshiba, omogućuju bolji vid podrške za aplikacije kao što su igrice, ili Adobe Flash tehnologiju za pristupanje brojnim Web stranama, uključujući online sistem rezervacije hotela i multimedijalne sajtove poput YouTube-a i Hulu-a.

Sa dvojezgarnim Intel® Atom™ procesorom N550, korisnici mogu uživati u Internet sadržajima, podršci za DDR3 memoriju i biće oduševljeni odličnom dužinom trajanja baterije, slično jednojezgarnom Intel® Atom™ procesoru N450.

„U svojoj kratkoj istoriji, kategorija netbook računara je doživela impresivan rast”, izjavio je Erik Reid, direktor marketinga za mobilne platforme u kompaniji Intel. „Očigledno je da postoji ogromno globalno tržište za ove uređaje, budući da smo od 2008. kada je nastala ova kategorija, otpremili oko 70 miliona Intel Atom procesora.”

Novi netbook računari zasnovani na Intel Atom procesorima danas stižu u prodavnice i dostupni su po različitim, ali pristupačnim cenama.

Leave a Reply