satelite-l
Notebook-Netbook

Nova serija Toshiba Satellite L

Najnovija računarska tehnologija podržava jednostavnu upotrebu multimedija i izvršavanje poslovne zadatke

 

Nojs, Nemačka, 06. jun 2013 – Kompanija Toshiba Evropa GmbH predstavila je novu seriju laptop računara za zabavu Satellite L, čime je dodatno proširila sve veći asortiman pristupačnih mobilnih računara novog dizajna za 2013. godinu. Nudeći najnoviju tehnologiju, kao što je ceo ekran osetljiv na dodir, serija Satellite L kombinuje jednostavno korišćenje sa odličnim performansama. Evropska prodaja nove serije Satellite L počinje u drugom kvartalu 2013. godine.

satelite-l

Tanak i elegantan, novog prefinjenog izgleda

,,Serija Satellite L zadovoljava potrebe većine korisnika laptop računara i omogućava im da izvršavaju svoje svakodnevne računarske zadatke i uživaju u multimedijima visokog kvaliteta i kreiranju sadržaja’’, izjavio je Adrijan Vazdar, biznis menadžer kompanije Toshiba Evropa GmbH. ,,Nova serija L dolazi u tri različite veličine ekrana. Najmanji ima samo 24 mm i težak je 2 kg, ali bez obzira na to ima impresivan široki HD ekran.’’

Svi modeli, dostupni u veličini od 43,9 cm (17,3 inča), 39,6 cm (15,6 inča) i 35,8 cm (14,1 inča), odlikuju se prefinjenim izgledom zahvaljujući potpuno novom dizajnu. Svaka verzija dolazi u nekoliko boja po izboru, a sve imaju sjajnu površinu koja se elegantno uklapa sa pločastom tastaturom sa sjajnim okvirom i mat dugmićima. L40t, L40Dt, L50t i L50Dt dolaze u prefinjenoj srebrnoj boji i opremljeni su naprednim celim ekranom osetljivim na dodir koji podržava ‘touch and swipe’ funkcije svih deset prstiju. Toshiba Split Screen Utility je još jedna korisna opcija za intuitivnu navigaciju na ekranu putem dodira. Podržava izvršavanje nekoliko zadataka istovremeno tako što otvorene prozore ređa na odgovarajući način na širokom ekranu laptop računara. Kontrola i navigacija su jednostavne kao da je u pitanju smart telefon ili tablet računar.

Digitalna zabava visokih performansi

Nova serija Satellite L je optimizovana za uživanje u širokom izboru zabavnih sadržaja, zahvaljujući procesorima visokih performansi, uključujući verzije sa malim utroškom struje za modele od samo 24 mm. NVIDIA®Optimus™ tehnologija i AMD Enduro™ tehnologija automatski omogućavaju dugo trajanje baterije bez potrebe za manuelnim podešavanjima. Ove tehnologije savršeno optimizuju performanse noutbukova, ali tako da ne utiču na ono što korisnik radi. Za unapređen multimedijalni doživljaj, svi modeli serije L opremljeni su Onkyo stereo zvučnicima i DTS Sound™ softverom za poboljšanje zvuka za impresivan audio doživljaj, uz duboke basove, prefinjene srednjetonce i kvalitetniji i prirodniji zvuk glasa u pesmama i filmovima.

Gledanje filmova i drugih vizuelnih sadržaja na novoj seriji L uvek je pravi doživljaj, pošto svi modeli imaju ravan HD ili HD+ široki ekran sa LED pozadinskim osvetljenjem. HD+ ekran koji je standard za najveću veličinu serije L (173 inča), omogućava korisnicima da uživaju u filmovima i slikama čak i ako su originalno napravljeni u formatu koji je oštriji i svetliji nego HD. Ekrani serije L takođe imaju opciju anti-reflekcije, koja pomaže da se izbegne potencijalni odsjaj eksternih  izvora svetla na ekranu.

Nove karakteristike konekcije

Pored uobičajenih portova, uključujući USB 3.0 ulaz sa Toshiba USB Sleep-and-Charge funkcijom za punjenje mobilnih uređaja čak i kad je laptop isključen, serija Satellite L sa Intel® CPU takođe ima i Wi-Fi Certified Miracast™¹. Ova nova standardizovana tehnologija omogućava korisnicima da bežično prenose multimedijalne sadržaje sa mobilnog računara na kompatibilan TV uređaj, tako da sadržaj može da se gleda na velikom ekranu, zajedno sa prijateljima i porodicom. Pored toga, mogućnost opcionog Optical Disc Drivea (ODD) čini modele bez ODD lakim a time i pokretnijim.

Leave a Reply