dell-radne-stanice
Notebook-Netbook

Nove Dell mobilne radne stanice najlakše na svetu

Kompanija Dell je najavila unapređenja Dell Precision M3800, najtanje i najlakše 15-inčne mobilne radne stanice na svetu, koja će omogućiti video montažerima, grafičkim dizajnerima i krajnjim korisnicima da kreiraju sadržaje uz nenadmašnu prenosivost, naprednu snagu i pouzdane performanse.

Dell je na ovom modelu implementirao 4K Ultra HD ekran osetljiv na dodir, Thunderbolt 2 tehnologiju i Ubuntu operativni sistem.

dell-radne-stanice

Snaga Dell radne stanice stoji iza rada nekih od vrhunskih svetskih animatora, montažera i umetnika vizuelnih efekata. Bilo da je u pitanju ažuriranje videa na licu mesta, prezentovanje CAD ideja ili 3D modeling, animacija i rendovanje u pokretu, Dell Precision M3800 pruža idealnu kombinaciju forme i funkcija, kako bi odgovorio na rastuću potražnju za performansama u pokretu,” rekao je Endi Rouds, izvršni direktor Dell radnih stanica.

 

Dell Precision M3800 sada je dostupan sa 4K Ultra HD (3840×2160) rezolucijom i IGZO2 tehnologijom, na živopisnom UltraSharpTM ekranu od 15,6 inča, osetljivom na dodir i sa Corning Gorilla Glass NBT zaštitnim slojem. Dell Precision M3800 displej ima multi-touch podršku za rad sa deset prstiju, pružajući korisnicima intuitivan način interakcije sa radnom stanicom.

Dell proširuje svoj ekosistem dodavanjem ThunderboltTM 2 porta na Dell Precision M3800, tako da korisnici mogu da iskoriste brzinu transfera do 20Gbps, koja omogućava gledanje i montiranje sirovog 4K videa, dok se paralelno kreira rezervna kopija dokumenta. Revolucionarna Intel ThunderboltTM 2 tehnologija pruža najbrže i najfleksibilnije povezivanje, u isto vreme podržavajući ekrane visoke rezolucije i uređaje za skladištenje podataka visokih performansi, kroz jedan kompaktni port.[1]

Nova Dell Precision M3800 stanica sofisticiranog dizajna, ima težinu od samo 1,88kg i konturu tanju od 18mm. Opremljen sa četvrtom generacijom Intel Core i7 procesora, profesionalnom NVIDIA Quadro K1100M grafikom i memorijom do 16GB, ovaj sistem pruža snagu neophodnu za rukovanje najzahtevnijim aplikacijama i zadacima.

 

Veoma prilagodljiva Dell Precision M3800 mobilna radna stanica pruža fleksibilnost izgradnje sistema koji najbolje odgovara individualnim potrebama korisnika, a od sada sistem će biti dostupan sa Ubuntu, Windows 7 i Windows 8.1 operativnim sistemima.[2] Ovo je prvi put da Dell nudi Developer verziju Dell Precision M3800 radne stanice što je direktan rezultat konsultovanja sa zajednicom.

 

[1] U poređenju sa ostalim PC I/O tehnologijama za povezivanje uključujući eSATA, USB i IEEE 1394 Firewire. Performanse mogu varirati u zavisnosti od specifikacije hardvera i softvera koji se koristi. Za više informacija posetite http://www.intel.com/content/www/us/en/io/thunderbolt/thunderbolt-technology-developer.html.

[2] Thunderbolt podrška na Ubuntu verziji Dell Precision M3800 radne stanice neće biti dostupna pri lansiranju, ali će biti dostupna na proleće 2015.

Leave a Reply