Notebook-Netbook

Novi AMD-ov APU za tablete nalazi se u Fujitsu STYLISTIC Q572

AMD  je objavio da njihova AMD Z-60 akcelerisana procesorska jedinica (APU) pokreće novi Fujitsu STYLISTIC Q572 10.1” tablet, koja profesionalcima u pokretu pruža kvalitet i performanse. Kombinacija procesora i dizajna sistema korisnicima, u jednom uređaju, pruža portabilnost, kompatibilnost sa Windows® operativnim sistemima i sigurnost. Uz impresivne performanse i nisku potrošnju, AMD Z-60 APU podržava jedinstvene sposobnosti koje pruža Fujitsu, poput ugrađenog čitača Smart Kartica i izmenljive baterije.

Sa podrškom za Windows 8 i Windows 7 operativne sisteme i sa svojom AMD Radeon grafikom, AMD Z-60 APU pruža mogućnost pokretanja starijih PC aplikacija, ali u isto vreme omogućava pokretanje i vizuelno najzahtevnijih programa. Tehnologije interesantne poslovnim korisnicima, poput modula poverljive platforme (TPM) i hardverski-bazirane enkripcije hard diska, su takođe podržane od strane AMD Z-60 APU-a. Lagan dizajin (težine približno 800 grama) i impresivan set funkcijonalnosti čine ovaj STYLISTIC Q572 idealnim tablet uređajem za mobilne zaposlene.

 

“Kao vodeći proizvođač Windows-baziranih tableta, Fujitsu tačno zna koje funkcijonalnosti i sposobnosti naši kupci zahtevaju da budu u njihovim sistemima,” kaže Pol Mur (Paul Moore), podpretsednik, Marketinga PC Proizvoda i Razvoja Proizvoda, u Fujitsu Amerika.  “AMD Z-60 APU ispunja ta zahteve i omogućava Fujitsu-u da pruži drugačiji proizvod na dolazećem Windows 8 tržištu tableta.”

 

Sa mogućnostima zabave visoke-definicije, naprednim multitasking prformansama i inovacijama u štednji energije AMD-ov procesor pruža visok kvalitet iskustva i za kućene korisnike i za poslovne radnike. APU poseduje kombinaciju visoko-performansnih serijskih i paralelnih procesorskih jezgara, što omogućava pravi proboj u vizuelnom računarstvu, sigurnosti, performansama-po-vatu i dizajnu forme izrade.

 

“AMD-u je zadovoljstvo da pretstavi Fujitsu kao prvog proizvođača koji koristi AMD Z-60 APU u svojim novim tabletima za Windows 8,” kaže Stiv Belt (Steve Belt), podpretsednik divizije za Proizvode Ultra-niske Potrošnje u AMD-u.  “Mi verujemo da će Fujitsu-ovi kupci biti oduševljeni kombinacijom sposobnosti, performansi i trajanja baterije na kojoj smo zajednički radili kako bi pružili veoma privlačan sistem.”

 

Osobine STYLISTIC Q572 tableta

•          Svetao (380 nit-a) 10.1” Anti-refleksivni HD (1366 x 768) IPS ekran

•          Kapacitivni multi-tač za do deset prstiju

•          Unos digitalnom olovkom za potpise i zapisivanje beleški

•          HD kamera s prednje strane  /  Full HD kamera sa zadnje strane (5.0 Megapiksela sa auto fokusom)

•          Korisnički izmenjiva baterija

•          Paket sigurnosnih opcija:  integrisani slot za Smart Kartice, sensor za otisak prsta, ugrađeni TPM

•       2 x USB 2.0 port, HDMI port, SD/SDHC/SDXC slot

Leave a Reply