Notebook-Netbook

Novi Apple iPad Mini

Apple je sinoć na konferenciji u San Hozeu predstavio nekoliko novih uređaja, a najiščekivaniji trenutak dana bio je predstavljanje iPad Minija.

Na bini se prvo pojavio izvršni direktor Tim Cook koji je govorio o uspehu iPhonea 5. On je kazao da je nakon samo mesec dana njihova nova verzija operativnog sistema iOS instalirana na 200 miliona uređaja.

Potpredsednik Appleovog odelenja marketinga Phill Schiller je zatim predstavio novi 13-inčni MacBook Pro sa retina ekranom rezolucije 2560×1600 piksela koji je 20 posto tanji od prethodne verzije i 450 grama lakši. Cena osnovnog modela biće 1.700 dolara. Schiller je predstavio nove verzije Mac Minija i iMaca. Novi iMac je 80 posto tanji u odnosu na prošlu verziju i biće dostupan u dve veličine, sa ekranima od od 21,5 i 27 inča.

Usledilo je predstavljanje novog iPad Minija. Cook je prezentaciju počeo kazavši da je, ne samo manji od prethodnika, nego da ima potpuno novi dizajn i može stati u jednu ruku. NOvi iPad Mini je tanak samo 7,2 milimetra. Otprilike je za četvrtinu tanji od četvrte generacije iPada. iPad Mini ima 7,9 inčni ekran rezolucije 1024×768 piksela, a osnovni model će koštati 329 dolara, a an tržištu će se pojaviti 2. novembra.

Leave a Reply