MacBook Air
Notebook-Netbook

Novi Apple MacBook Air računari sa celodnevnim trajanjem baterije

9009937084_06f177d453_zKompanija Apple® je danas predstavila unapređene MacBook Air® računare sa znatno poboljšanim trajanjem baterije, četvrtom generacijom Intel Core procesora sa bržom grafikom, 802.11ac Wi-Fi standardom i fleš sistemom za skladištenje podataka koji je do 45 odsto brži od prethodne generacije.

 

MacBook Air

 

Ultimativni notebook za svakodnevnu upotrebu sada ima još veću vrednost, uz 11-inčne modele koje karakteriše duplo veći prostor za skladištenje i 13-inčne modele sa novom, nižom početnom cenom od 128.990 dinara sa uključenim PDV-om. Apple je takođe predstavio kompletno redizajnirane AirPort Extreme® i AirPort Time Capsule® bazne stanice koje karakteriše 802.11ac Wi-Fi standard sa tri puta bržim performansama.

“MacBook Air je lider u industriji tankih i laganih notebook računara, a sa poboljšanim, produženim trajanjem baterije, podigli smo lestvicu još više”, izjavio je Philip Schiller, viši potpredsednik globalnog marketinga u kompaniji Apple. “Sa bržom memorijom, moćnijom grafikom i do 12-časovnim trajanjem baterije, novi MacBook Air dolazi sa poboljšanim performansama unutar prenosivog i izdržljivog dizajna koji naši korisnici vole.”

Novi MacBook Air poseduje energetski efikasne Intel Core i5 i Core i7 procesore četvrte generacije koji 13-inčnim MacBook Air računarima omogućavaju trajanje baterije do 12 sati i do 10 sati reprodukcije iTunes® video zapisa. 11-inčni MacBook Pro dolazi sa baterijom trajanja do 9 sati i sa mogućnošću 8-časovne reprodukcije iTunes video zapisa.* MacBook Air sada podržava 802.11ac Wi-Fi standard nove generacije  koji je i do tri puta brži kada je povezan na 802.11ac baznu stanicu. Nova Intel HD 5000 grafika  daje MacBook Air-u i do 40 odsto brže performanse kada je u pitanju gejming i grafički intenzivne aplikacije, a poboljšana fleš memorija omogućava do 45 procenata veću brzinu u odnosu na prethodu generaciju i čak devet puta veću brzinu od tradicionalnih hard diskova.**

Neverovatno tanak i lagan dizajn opremljen je dual mikrofonima, FaceTime® HD kamerom, jako brzim Thunderbolt portom i dva USB 3.0 porta . MacBook Air takođe podržava dva monitora i video mirroring, dok istovremeno omogućava potpunu izvornu rezoluciju na ugrađenom ekranu.

Nastavljajući tradiciju kompanije Apple koja dosta pažnje posvećuje energetskoj efikasnosti i zaštiti životne sredine, novi MacBook Air ispunjava stroge Energy Star 5.2 zahteve i dostiže EPEAT Gold rejting***. Svako unibody kućište napravljeno je od recikliranog aluminijuma i dolazi sa energetski efikasnim ekranom koji poseduje LED pozadinsko osvetljenje koje ne sadrži živu i izrađen je od stakla bez arsena. Apple notebook računari ne sadrže bromirane inhibitore plamena, PVC  i napravljeni su od materijala koji je moguće reciklirati.

MacBook Air se isporučuje sa OS X® Mountain Lion operativnim sistemom uz aplikacije i mogućnosti kao što su Messages, Notification Center, system-wide Sharing, AirPlay® Mirroring, Dictation, Game Center i poboljšanom Gatekeeper bezbednošću za vaš Mac. Sa ugrađenom iCloud® funkcionalnošću u osnovi OS X-a, Mountain Lion omogućava da lakše nego ikada sinhronizujete vaše podatke na Mac-u®, iPhone-u® , iPad-u ® i iPod touch-u®.

Apple je takođe predstavio redizajnirane AirPort Extreme i AirPort Time Capsule bazne stanice koje karakteriše three-stream 802.11ac Wi-Fi tehnologija sa maksimalnom brzinom od 1.3 Gbps, skoro tri puta brža od 802.11n. Nove AirPort bazne stanice uključuju radio visokih perfomansi i sistem antena iz šest elemenata koje uz pomoć formacije signala povećavaju domet i perfomanse. Sa podešavanjem ugrađenim direktno u OS X i iOS, korisnici mogu da kreiraju ultra-brzu Wi-Fi mrežu uz samo nekoliko klikova, a intuitivan AirPort Utility olakšava da vidite mrežu i njom upravljate grafički. Sa 2 TB i 3 TB hard diskovima, AirPort Time Capsule radi u kombinaciji sa Time Machine® funkcijom u OS X-u i predstavlja najjednostavniji način za bežičnu podršku više Mac računara. Sa dimenzijama od samo 3,85 inča sa 3,85 inča i 6.6-inča visine, ove nove bazne stanice mogu biti smeštene bilo gde u kući.

Cene i dostupnost

MacBook Air je dostupan danas kod ovlašćenih Apple prodavaca (http://www.apcom.rs/prodavci.html). 11-inčni MacBook Air dolazi sa procesorom od 1.3 GHz sa Turbo Boost brzinom do 2.6 GHz i 4 GB memorije i verzija sa 128 GB fleš memorije dostupna je po ceni od 117.690 dinara sa uračunatim PDV-om, dok je preporučena maloprodajna cena za model sa 256 GB fleš memorije 140.190 dinara sa uračunatim PDV-om. 13-inčni MacBook Air dolazi sa procesorom od 1.3 GHz sa Turbo Boost brzinom do 2.6 GHz i 4 GB memorije a verzija sa 128 GB fleš memorije dostupna je po ceni od 128,990 dinara sa uračunatim PDV-om, dok je preporučena maloprodajna cena za model sa 256 GB fleš memorije 151,490 dinara sa uračunatim PDV-om. Configure-to-order opcija uključuje 1.7 GHz Intel Core i7 procesor sa Turbo Boost brzinom do 3,3 GHz, 8 GB memorije i do 512 GB fleš memorije. Dodatne tehničke specifikacije, Configure-to-order opcija i dodaci su dostupni na adresi www.apple.com/macbook-air.

 

Novi AirPort Extreme i AirPort Time Capsule bazne stanice danas su dostupne kod ovlašćenih Apple prodavaca (http://www.apcom.rs/prodavci.html). AirPort Extreme je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 22.690 dinara sa uračunatim PDV-om.  AirPort Time Capsule dolazi u dve verzije: sa 2TB prostora po ceni od 36.790 dinara sa uračunatim PDV-om i sa 3 TB za skladištenje po ceni od 48.990 dinara sa uračunatim PDV-om. Za dodatne tehničke podatke posetite www.apple.com/airport-extreme i www.apple.com/airport-time-capsule.

Leave a Reply