Notebook-Netbook

Novi ASUS N laptopovi sa vrhunskim audio doživljajem

Kompanija ASUS je predstavila prvi prenosni računar sa profesionalnim audio i video podsistemom za vrhunsko multimedijalno uživanje. Nova ASUS N serija obuhvata širok spektar laptopova koji briljiraju na polju multimedije, upravo tamo gde većina drugih prenosnih računara ima slabu tačku. Novi modeli dolaze sa ekranima dijagonale 14, 15.6 i 17.3 inča, a pogone ih moćni Intel® Core™ i3, i5 i i7 procesori. Karakteriše ih nova NVIDIA GeForce 400M serija grafičkih karti sa Optimus tehnologijom, što rezultuje moćnim performansama, ali i produženom autonomijom rada.

Vrhunski zvuk

N serija laptopova ima ekskluzivnu ASUS SonicMaster tehnologiju, koja postavlja novi standard u audio softveru i hardveru. Razvijen u saradnji sa Bang & Olufsen ICEpower®, SonicMaster redefiniše način na koji je audio tretiran na laptopovima. Dobijeni rezultat je uporediv sa zvukom koji daju samostalni audio sistemi i postavlja nove kriterijume za merenje kvaliteta zvuka.

SonicMaster pruža dublji i bogatiji bas, širi frekventni opseg za verniji zvuk, izraženije vokale i sveukupno gledano moćniji hardver koji generiše zvuk.

Multimedija u fokusu

N series se odlikuje i grafičkim kartama iz NVIDIA GeForce 400M serije, koja je bazirana na Fermi arhitekturi, sa podrškom za DirectX 11. Zahvaljujući tome korisnici mogu uživati u igranju i vrhunskoj multimedijalnoj zabavi. Koristeći implementiranu NVIDIA Optimus tehnologiju moguće je koristiti integrisanu i diskretnu grafiku, u zavisnosti od trenutnih potreba i aktivne aplikacije. Ovo omogućava iskorišćavanje maksimuma kako po pitanju performansi, tako i po pitanju dužine rada na bateriji.

Najnovije tehnologije u službi korisnika

U kombinaciji sa NVIDIA Optimus tehnologijom, ASUS-ova aplikacija Super Hybrid Engine na optimalan način koristi raspoložive resurse, smanjujući potrošnju na minimalni neophodni nivo. N serija laptopova poseduje USB 3.0, koji omogućava prenos podataka i do deset puta brže nego USB 2.0.

Leave a Reply