Notebook-Netbook

Novi Fujitsu LIFEBOOK AH530 sa odvojenom grafikom

Fujitsu predstavlja novi model prenosivog računara LIFEBOOK AH530 oznake GFX, sa odvojenom grafičkom jedinicom i namenskih 1GB video-memorije. Njime je zaokružena ponuda ovog proizvođača u segmentu prenosivih računara za svestrane primene. LIFEBOOK AH530 GFX projektovan je za korisnike koji rade sa zahtevnim grafičkim, foto i video aplikacijama – kao sistem visokih performansi „spakovan“ u tankom, stilizovanom kućištu, i dostupan po konkurentnoj ceni.

Superiorne grafičke performanse novom modelu obezbeđuje ugrađen „ATI Mobility Radeon HD550v“ grafički procesor sa 1GB video memorije. Za optički uređaj korisnici mogu da odluče između „Blu-ray Disc™“ ili DVD uređaja. LIFEBOOK AH530 GFX modeli opremljeni su novim Intel® Core™ procesorima koji pružaju pametne performanse prilagođene potrebama korisnika, i omogućuju im bolje iskustvo po pitanju radne brzine i odziva.

U više boja kućišta

Većina korisnika prenosivih računara složiće se da je doživljaj koji pruža ekran jednako važan kao i brzina procesora. Kao i standardan LIFEBOOK AH530, model GFX ima sjajan LCD ekran visoke definicije, dijagonale 15,6 inča (39,6cm) u širokoj orijentaciji, kao i HDMI izlaz za prikaz sadržaja na eksternim uređajima.

Kućište verzije GFX je tanko i stilizovano i isporučuje se u sjajno-crnoj i sjajno-plavoj boji. Tastatura je otporna na prolivenu tečnost, pouzdana i sadrži numerički deo za potpunu poslovnu funkcionalnost.

Novi model je dostupan za poručivanje u EMEA regionu, a prve isporuke počeće krajem avgusta. Cene variraju od geografskog regiona i konfiguracije računara; u Srbiji je, orijentacije radi, cena osnovnog modela od 580 evra.

Leave a Reply