Notebook-Netbook

Novi Fujitsu LIFEBOOK SH531 – idealan za učenike

Fujitsu danas predstavlja novi prenosivi računar koji rešava kompromis između funkcionalnosti i cene, spajajući jedno i drugo u paket s početnom cenom manjom od 500 evra. Savršen notebook za povratak u školu, 13,3-inčni Fujitsu LIFEBOOK SH531 teži samo 1,9 kg, ali ne dovodi u pitanje nivo funkcionalnosti, performanse ili energetsku efikasnost računara.

Dostupan preko Fujitsuovih zastupnika u regionu CEMEA&I, tanki LIFEBOOK SH531 ima sve što bi jedan prenosivi računar trebalo da ima da bi postao idealan “drug za učenje”, uključujući karakteristike kao što su: ekran bez odsjaja za rad na otvorenom; Computrace® servis u BIOS-u, koji omogućava daljinsko praćenje računara (u slučaju da se ukrade ili izgubi); mogućnost “zaključavanja” softvera i hard drajva; kao i tastaturu otpornu na prolivanje tečnosti.

Korisnici mogu da računaju na odličnu konektivnost zahvaljujući integrisanoj Bluetooth i WLAN tehnologiji, eSATA portu i ExpressCard slotu za eksterni UMTS. Intel® Wireless Display (WiDi) tehnologija čak omogućava da se notebook bežično poveže sa ekranom*.

Fujitsu je dizajnirao LIFEBOOK SH531 tako da računar tokom svog životnog ciklusa vrši minimalan uticaj na životnu sredinu. Upotreba toksičnih materija u procesu proizvodnje je svedena na minimum, a pri dizajniranju sistema pažnja je usmerena na energetsku efikasnost. Korisnici mogu da očekuju da će baterija izdržati više od šest sati neprestanog rada, zahvaljujući drugoj generaciji pametne familije Intelovih® Core™ i3 i i5 procesora koji automatski prilagođavaju svoj režim rada potrebama korisnika.

Diter Hajs, čelnik odeljenja “Workplace Systems” u kompaniji Fujitsu Technology Solutions ističe: “U prošlosti, izbor povoljnog prenosivog računara je uvek bio kompromis između funkcionalnosti i cene. LIFEBOOK SH531 će to promeniti, jer je odlično rešenje za školu, kuću ili male poslovne korisnike koji traže notebook velikih mogućnosti po atraktivnoj ceni.”

Fujitsu LIFEBOOK SH531 se već nalazi u Fujitsuovoj ponudi u regionu CEMEA&I (Continental Europe, Middle East, Africa & India) i može se kupiti preko interneta i na odabranim maloprodajnim mestima.

Leave a Reply