Notebook-Netbook

Novi Fujitsu tablet računari LIFEBOOK T730 i LIFEBOOK TH700

Fujitsu danas pojačava ponudu proizvoda za „drumske ratnike“ novim modelima prenosivih tablet-PC računara serije LIFEBOOK T, koji poseduju sve karakteristike neophodne čestim putnicima, među kojima se od sada po želji može naći i GPS sistem (global positioning system).

LIFEBOOK T730 i LIFEBOOK TH700 idealni su za osobe kojima su aerodromski, železnički i autobuski terminali „druga kancelarija“, te poslovne korisnike koji sa svojim klijentima često rade „na terenu“ i dosta vremena provode za volanom. To je zato što novi modeli opciono mogu da imaju ugrađen i GPS sistem, isto kao i 3G/UMTS, WLAN i Bluetooth tehnologije za bežično povezivanje.

Lagani, brzi i fleksibilni – ključne su odlike modela T730 i TH700, sa ekranom dijagonale 12,1 inča. Mase oko 1,8 kg, u osnovnoj varijanti, dovoljno su lagani da ni nošenje tokom celog dana ne opterećuje korisnika. Brzi su i snažni zahvaljujući poslednjoj familiji procesora „2010 Intel® Core™“, opcionim SSD tvrdim diskovima sa superbrzim odzivom i velikoj radnoj memoriji, pa lako opslužuju i najzahtevnije aplikacije.

Fleksibilnost proističe iz ekrana osetljivog na dodir koji može da se rotira oko vertikalne ose u oba smera, tehnologije prepoznavanja višestrukog dodira koju donosi „Windows® 7“operativni sistem, i modularnog kućišta u koje može da se ubaci DVD optički uređaj, druga baterija, „Blu-ray combo drive“ ili drugi hard-disk. Sa samo jednom baterijom, novi modeli mogu da pruže autonomiju dovoljnu za ceo radni dan zahvaljujući produženom životnom veku baterije i naprednim opcijama za uštedu energije poput senzora za ambijentalno svetlo koji automatski podešava osvetljenost ekrana radnom okruženju.

Uz preduslov pokrivenosti 3G/UMTS mrežom operatera gotovo je nemoguće da ikad ostanete bez „brzog interneta“ sa brzinama dolaznog transfera od 7.2 Mbit/s preko bežičnog WLAN modula N-standarda, i Bluetooth tehnologije. Uz ugrađen GPS modul, ovaj sistem u svakom trenutku precizno određuje lokaciju prenosivog računara na planeti, čime je obezbeđena i najkraća ili najoptimalnija putanja do odredišta.

Sa aspekta bezbednosti uređaja i podataka, novi Fujitsu LIFEBOOK tablet PC modeli nude biometrijsko prijavljivanje na sistem a model LIFEBOOK T730 i kriptovanje podataka preko opcionog TPM modula (Trusted Platform Module). Za oba modela postoji mogućnost pretplate na „Sistem napredne zaštite od krađe“ (Advanced Theft Protection) koji omogućuje daljinsko zaključavanje izgubljenog računara kao i brisanje podataka sa njega, uz pomoć u bržem pronalaženju lokacije tog uređaja.

LIFEBOOK T730 i TH700 modeli su dostupni na tržištu, a cene variraju u zavisnosti od konfiguracije računara i zemlje.

Leave a Reply