Notebook-Netbook

Novi HP Mini 311 Netbook daje potpuni vizuelni doživljaj uz NVIDIA ION

HP Mini 311 isporučivaće se sa CUDA-ubrzanom aplikacijom za uvećanje videa SimHD

NVIDIA i HP uzdrmali su danas tržište predstavivši novi 11,6 inčni netbook koji poseduje karakteristike standardnih notebook-ova. HP Mini 311 koristi prednosti NVIDIA ION grafike pri prikazivanju HD videa, ubrzane video montaže i podršku za uobičajene kompjuterske igre, sve u malom, sjajnom pakovanju.

NVIDIA ION je mali ali moćni grafički procesor (GPU) koji radi sa CPUom niske potrošnje i zajedno generišu izuzetne perfromanse za kompaktne, energetski efikasne sisteme. Procesiranjem intezivnih apllikacija pri obradi podataka, zajedno sa CPU-om, ION bazirani netbook-ovi nude mnoštvo mogućnosti koje poseduju standardni notebookovi uključujući I podršku za sve verzije Microsoft Windows-a. ION poseduje visoko-integrisanu, energetsko-štedljivu izradu, pruža produženi vek trajanja baterije i zadovoljava potrebe mobilnih korisnika.

Tim Bajarin, glavni analitičar u kompaniji Creative Strategies, Inc. je rekao, “Naša istraživanja pokazuju da većina ljudi koji kupuju netbook, očekuju da se ponaša kao standardni notebook, ali to se ne dešava. Sa ION baziranim netbookovima, kao što je ovaj iz kompanije HP, potrošači mogu da očekuju kompletno rešenje i mogućnost da ispunjavaju skoro sve svakodnevne zahteve za računarom.”

“Ovo je još jedan primer, kako dobra grafika može da transformiše kompletnu kategoriju proizvoda,” rekao je Jeff Fisher, viši podpredsednik GPU poslovne jedinice u kompanijij NVIDIA. “Dok su se prošlog meseca netbook-ovi smatrali neadekvatinim rešenjima, ovog meseca HP isporučuje neverovatan proizvod sa podrškom za HD filmove, igre, video montažu i dosta drugih stvari. Zašto netbook-ovi ovo I ranije nisu podržavali? Nisu imali dobru grafiku.”

Mini 311 isporučuje se sa Windows XP-om i sadrži 11.6 inčni LED displej koji podržava rezoluciju visoke definicije 1366 x 768. Sadrži HDMI i VGA video konektore i u mogućnosti je da izbaci video do 1080p na velike ektrane kao što je HDTV. Mini takođe sadrži i ArcSoft SimHD, koji gotovo trenutno konvertuje video standardne definicije u video približan kvalitetu visoke definicije. SimHD koristi NVIDIA® CUDA™ paralelnu kompjutersku arhitekturu podržanu od strane NVIDIA GPU-ova koja omogućava proširenje videa brže nego CPU.

Pored HP Mini 311 proizvoda, više od 50 drugih ION-baziranih proizvoda će biti prikazano ove godine. ION grafika daje odlične performanse u malim računarima niske potrošnje, i podršku za:

· Sve verzije sistema Windows XP, Vista, i Windows 7

· Vrhunski HD video uključujući i 1080p

· Trajanje baterije koje može da se poredi sa drugim netbook-ovima

· Odličan HD video na eksternom monitoru kroz HDMI

· Podršku za popularne igre kao što su Spore, Ice Age, i Wall-E

· Hardversko ubrzanje NVIDIA® CUDA™-baziranih aplikacija kao što su vReveal, Badaboom, SimHD plug-in za Total Media Theater aplikaciju i Super LoiLoScope

· 24-bitni 8-kanalni LPCM audio bez kompresije kroz HDMI

Leave a Reply