Notebook-Netbook

Novi HP prenosni računari za poslovne korisnike

Novi HP poslovni računari, namenjeni korporativnim, kao i korisnicima iz malih i srednjih preduzeća pružaju najbolju kombinaciju performansi, funkcionalnosti i vrednosti za poslovne korisnike.

Sa cenom koja se kreće od oko 400€ pa na više, novi prenosivi računari kompanije HP pružaju najbolju kombinaciju performansi, funkcionalnosti i vrednosti za poslovne korisnike. Tu je široka lepeza proizvoda koji mogu zameniti dotrajale računare, radne stanice i prenosive računare.

Novitete u ponudi prenosivih računara kompanije HP donose:

  • HP ProBook 6555b nudi najnoviju VISION Pro tehnologiju kompanije AMD koja donosi dobar odnos performansi i cene, sa povećanim stepenom sigurnosti prenosivog računara.
  • HP ProBook 6450b/6550b serija se bazira na Intel® vPro tehnologiji koja pomaže preduzećima da smanje troškove i povećaju efikasnost, a u ponudi su i fleksibilni doking i različite opcije izbora baterije i bežičnog umrežavanja.(2,3)
  • Kućište HP ProBook 4525s prenosivog računara urađeno je od brušenog aluminijuma u kavijar ili bordo boji. Ovaj računar nudi veliki izbor opcija, uključujući i nove procesore iz AMD Phenom™ II, AMD Turion™ II, AMD Athlon™ II ili AMD V serija procesora(4) koji pružaju različiti nivo performansi u zavisnosti od cene.
  • HP 625 je najpristupačniji prenosivi računar u ponudi. Poseduje opciono bežičnu tehnologiju,(2,3) veb kameru rezolucije 2-megapiksela,(5) integrisani mikrofon i tastaturu otpornu na tečnost, što korisnicima omogućava neometani rad i konekciju dok su u pokretu.

Korisnici HP prenosivih računara poboljšaće rad sa popularnim aplikacijama zahvaljujući novim višejezgarnim AMD procesorima. Na primer, HP prenosivi računar koji koristi novi AMD Phenom II Dual-Core N620 procesor nudi do 69 procenata brži rad nego prethodna generacija HP prenosivih računara sa AMD procesorima(6) i ima do 24 procenata duži rad baterije.(7) Ovaj stepen korišćenja, zajedno sa fleksibilnim izborom baterija, omogućava sate rada kada se koristi napajanje preko baterije. Odlična vizuelna podrška koju obezbeđuje UMA grafika pruža nesmetan i efikasan rad na računaru.

Novi HP ProBook 6450b i HP ProBook 6550b prenosivi računari dolaze sa najnovijim Intel Core™ i7, i5 i i3 procesorima.(8) Core i7 i Core i5 uključuju i opcionu Intel vPro tehnologiju(9) da bi obezbedili inteligentne performanse, fleksibilnost grafičkih opcija, kao i jedinstvenu hardversku podršku za bezbednost i upravljanje.

Izbor između Intel HD Graphics ili ATI Mobility Radeon™ HD 540v grafičkih procesora obezbeđuje neverovatne grafičke performanse.

Korisnici mogu da izaberu (HD)(10) LED ekran veličine 14 inča (6450b) ili 15.6 inča (6550b/6555b) i široke mogućnosti za bežično povezivanje, uključujući i HP Mobile Broadband(2) kao i opcioni dvostruki pokazivač(11) koji olakšava korišćenje.

Ostale opcije uključuju izbor različitih baterija, uključujući i HP Long Life Battery, kompatibilnost sa HP-ovom 12-ćelijskom baterijom izuzetno velikog kapaciteta, eSATA/USB 2.0 kombo port i, opciono, podršku za dva hard diska.(11)

Svi novi prenosivi računari HP ProBook b-serije poseduju tastaturu sa odvodima koja je otporna na prosipanje tečnosti. Ovo pomaže u zaštiti osetljive elektronike i ključnih komponenti od manje količine prosute tečnosti. Ispod tastature se nalazi tanak sloj poliestera sa sistemom za odvođenje tečnosti koji se završava rupom na dnu računara.

Takođe svi prenosivi računari ProBook b-serije su konstruisani tako da rade sa nedavno predstavljenim HP 90W i HP 120W naprednim doking stanicama.(11) Doking stanice se povezuju sa prenosivim računarima u jednom jednostavnom koraku i eliminišu potrebu da se periferni uređaji i dodaci stalno ponovo uključuju u računar posle prenošenja. HP 120W napredna doking stanica omogućava korisnicima da prošire funkcionalnost prenosivog računara integrisanim sistemom za nadogradnju.

Isplative performanse za bezbednost i mobilnost

HP ProBook 4525s sa ekranom od 15.6 inča, uz osnovni paket kancelarijskih i multimedijalnih aplikacija, omogućava različita podešavanja koja olakšavaju svakodnevni rad poslovnim korisnicima u malim preduzećima.

HP Probook 4525s omogućava izbor procersorskih tehnologija kompanije AMD kao i izbor između integrisane ili nezavisne grafike u zavisnosti od konfiguracije. Korisnici takođe mogu da izaberu različite opcije bežičnog povezivanja, uključujući i HP Mobile Broadband, Wi-Fi i Bluetooth® bežične konekcije.(2,3)

HP ProBook s serija poseduje nove multimedijalne kontrole za video i dolazi sa novim softverskim paketom ArcSoft TotalMedia Suite koji korisnicima omogućava da puste, edituju ili prave video i audio fajlove. Takođe, kod ove serije računara, ugrađena je i opcija prepoznavanja dodirnih komandi na ClickPad-u i time je obezbeđena intuitivnija navigacija kroz dokumenta.

Nove b i s-serije prenosnih računara takođe obuhvataju i nekoliko HP profesionalnih inovacija, uključujući HP Power Assistant softver koji omogućava korisnicima da kontrolišu potrošnju energije , kao i Central Management za HP ProtectTools, koji omogućava daljinsku kontrolu bezbednosti, postavljanje, nadgledanje i analizu sa jedne centralne lokacije. Central Management za HP ProtectTools se može koristiti na HP-

ovim ili drugim standardnim prenosnim računarima tako da IT administratori mogu da upravljaju svim prenosivim računarima u svom okruženju uz pomoć ove aplikacije lake za upotrebu.

HP DayStarter omogućava korisnicima da brže počnu sa dnevnim aktivnostima pristupajući ključnim informacijama kao što su kalendar i stanje baterije čak i pre podizanja samog sistema. HP QuickWeb omogućava korisnicima da pristupe internetu za samo nekoliko sekundi dok je računar ugašen. Aplikacija se nalazi van operativnog sistema, tako da nije potrebno čekati da se sistem podigne, sve što je potrebno jeste pritisnuti odgovarajući taster.

Potpuna funkcionalnost, pristupačnost i vrednost

Nova opcija industrijskog dizajna, kameno siva mikrofiber tekstura, daje profesionalni izgled HP 625 prenosnom računaru i čini ga idealnim za poslovne  korisnike iz malih preduzeća koji traže dobar prenosni računar i pametnu kupovinu. Ovaj računar poseduje VISION Pro tehnologiju iz AMD-a sa AMD Phenom II, AMD Turion II, AMD Athlon II i AMD V-serijom procesora koji omogućavaju odgovarajući nivo performansi.

HP 625 poslovni prenosni računar ima ekran veličine 15.6 inča, kao i HD LED pozadinsko osvetljenje sa BrightViewopcijom.

Takođe opciono dolazi sa integrisanom veb kamerom od 2-megapiksela(5) i integrisanim mikrofonom koji omogućavaju video konferencijski poziv, kao i snimanje videa i slikanje. HDMI port omogućava vezu sa HD(10) ekranima uz pomoć HDMI kabla.

Kao i svi HP poslovni prenosni računari HP 625 je prošao više od 100,000 sati strogog testiranja kvaliteta kako bi se obezbedio najviši standard kada su u pitanju dizajn, materijali i komponente.

Leave a Reply