intel
Notebook-Netbook

Novi Intel Ultrabookovi i inovativni 2-u-1 uređaji

Intel na sajmu IFA 2013: predstavljeni inovativni 2-u-1 uređaji zasnovani na Intel procesorima

Četvrta generacija Intel® Core™ procesora je osnova predstavljanja kompanije Intel na sajmu IFA 2013. Nekoliko novih 2-u-1 i Ultrabook™ uređaja zasnovanih na novim procesorima prikazani su po prvi put na sajmu.

Uređaji zasnovani na četvrtoj generaciji Intel Core procesora donose neverovatnu autonomiju baterije i grafiku. Ovi uređaji su prikazani u okviru impresivne izložbe na kojoj je predstavljeno više od 110 različitih modela uređaja u okivu štanda 101, kompanije Intel, u hali 2.2.

intel

Razgovarajući sa medijima, Adam King, direktor marketinga nootbook uređaja u kompaniji Intel, naglasio je prednosti četvrte generacije Intel Core procesora, ističući da vodeće performanse i niska potrošnja daju mogućnost proizvođačima da kreiraju 2-u-1 uređaje koji predstavljaju kombinaciju PC performansi i mobilnosti karakteristične za tablet uređaje. Kristian Morales, potpredsednik kompanije Intel i generalni direktor za region EMEA, takođe je naglasio napredak koji kompanija pravi u oblasti mobilnosti, ističući narednu generaciju 22nm četvorojezgarnih sistema-na-čipu (kodnog naziva „Bay Trail“). Zasnovana na novoj Silvermont mikroarhitekturi niske potrošnje i visokih performansi, naredna generacija 22nm Intel tehnologije namenjene tabletima, 2-u-1 uređajima, laptopovima i all in one uređajima obezbeđuje odličan odnos performansi, karakteristika i autonomije baterije.

Morales je izjavio da će Bay Trail omogućiti pojavu modela sa 8 ili više sati trajanja baterije, koji će moći da izdrže da budu nedeljama u režimu standby i koji će programerima dati mogućnost da koriste ili Android ili Windows 8.1 operativne sisteme. Uz 22nm Silvermont arhitekturu, Intel obezbeđuje vodeće performanse, omogućavajući Intel platformama da kreiraju neverovatne karakteristike i opcije. On je takođe naveo inovacije na polju 4G LTE, ističući Intel® XMM™ 7160 nazivajući ga najmanjim i energetski najefikasnijim multimodularnim LTE rešenjem na svetu.

Pored toga, Morales je predstavio viziju kompanije Intel o unapređenju života korisnika. Objasnio je da inženjeri i zaposleni u kompaniji Intel blisko sarađuju kako bi kreirali nove proizvode i tehnologije koje će olakšati i unaprediti svakodnevni život i rad.

2 u 1 uređaji zasnovani na Intel procesorima: inovativni i raznovrsni

Sa četrvtom generacijom Core procesora i novom 22mn Silvermont mikroarhitekturom, Intel očekuje pojavu više od 50 različitih 2-u-1 modela uređaja tokom sledeće godine, od kojih će više od 20 biti prikazano na sajmu IFA. King je objasnio da je četvrta generacija Intel Core procesora nanovo dizajnirana za Ultrabook i nove 2-u-1 uređaje koji donose neverovatne performanse i mobilnost.

Neverovatna autonomija baterija i grafika

Jedna od osnovnih novih karakteristika uređaja zasnovanih na četrvtoj generaciji Intel Core procesora je ekstremno dugo trajanje baterije. Pojedini uređaji prikazani na sajmu imaju trajanje baterije od 9 sati. U poređenju sa prethodnim generacijama, četvrta generacija Intel Core procesora nudi 50 odsto bolju autonomiju baterije tokom aktivne upotrebe, što je najveće unapređenje u istoriji kompanije. Integrisana Intel® Iris™ grafika novih Intel Core procesora omogućava pojavu Ultrabook uređaja i kompjutera sa ugrađenim neverovatnim vizuelnim karakteristikama.

Perceptualne računarske tehnologije

Štaviše, Morales je istakao kontrolne opcije za uređaje zasnovane na Intel procesorima, koje obuhvataju govorno, pokretno i facijalno prepoznavanje. Ove perceptualne računarske tehnologije omogućene su visokim performansama Intel procesora i čine interakciju sa uređajima prirodnom, intuitivnom i jednostavnom. Morales je prikazao interakciju zasnovanu na glasu i pokretu dajući Intel Ultrabook uređaju „oči” pomoću periferne kamere Creative Senz3D koja je dostupna u prodaji. Morales je istakao da Intel trenutno radi na integrisanom rešenju koje se zasniva na ugradnji 3-D depth kamere u buduće Intel Ultrabook, AiO i 2-u-1 uređaje koji treba da budu predstavljeni u drugoj polovini 2014.

Putovanje Bena Saundersa na Južni pol je ekspedicija 21. veka

Polarni istraživač, Ben Saunders priključio se konferenciji za medije kompanije Intel kako bi ispričao na koji način će on koristiti Intel tehnologiju na predstojećoj ekspediciji na Južni pol. Saunders i njegov saradnik Tarka L’Herpiniere pokušaće da budu prvi koji će obići 1.800 milja dug put od obale Antarktike do Južnog pola, što je već pokušao Robert Skot, kapetan Britanske kraljevske mornarice 1910-1912. Tokom ekspedicije, Saunders će koristiti Ultrabook uređaje zasnovane na četvrtoj generaciji Intel Core procesora kako bi ostvario potrebne nivoe komunikacije i zabeležio bitne podatke na temperaturama od -40C.

Leave a Reply