Notebook-Netbook

Novi Lenovo 11-inčni laptop ThinkPad Edge

Kompanija Lenovo najavila je novi 11-inčni laptop računar ThinkPad Edge, najmanjeg i najlakšeg člana serije ThinkPad Edge. Kreiran za male i srednje poduzetnike, 11-inčni laptop računar ThinkPad Edge objedinjuje performanse i karakteristike ultra prenosnog računara unutar malog kućišta po pristupačnoj ceni.

„Baš kao i velike kompaniije i mali poduzetnici žele laptop računar koji objedinjuje sve karakteristike neophodne za izvršavanje svakodnevnih zadataka, a koji u isto vreme odgovara njihovim jedinstvenim potrebama i dolazi po prihvatljivoj ceni“, izjavio je Dilip Bhatia, potpredsednik ThinkPad Lenovo Marketinga.

„Upravo zato smo dizajnirali 11-inčni laptop ThinkPad Edge opremljen najnovijim procesorima koji omogućuju obavljanje više zadataka istovremeno, 3G i WiMAX mogućnostima za povezivanje na Internet bilo gde i bilo kada, kao i dodatnim mogućnostima za uspešno poslovanje kao što je standardna web kamera osetljiva na slabo svetlo.“

Lagan i malih dimenzija ali prepun mogućnosti i elegantnog dizajna

Veličine rokovnika, 2,79 centimetara tanki laptop računar teži manje od 1,3 kilograma1 čineći ga laganim za nošenje u torbi ili akt-tašni. Ekran dijagonale 11,6 inča omogućuje korisnicima bezbrižan rad na dokumentima, prezentacijama, pa čak i spajanje na TV kako bi pogledali film u visokoj rezoluciji preko HDMI video porta.

Standardne veličine i elegantnog dizajna, tastatura ThinkPad otporna je na tečnost i čini kucanje tokom celog radnog dana prijatnim i bezbrižnim. Takođe, standardna web kamera osetljiva na slabo svetlo omogućuje jednostavan pristup poslovnoj video konferenciji ili kontakt s porodicom i prijateljima. 11 inčni laptop računar ThinkPad Edge dolazi u tri boje: sjajna ponoćno-crna, glatka ponoćno-crna i sjajna vatreno-crvena.

Snažnih performansi

11-inčni laptop računar ThinkPad Edge nudi izbor između niskonaponskih procesora Intel Core / Pentium i AMD Athlon Vision Pro omogućujući odgovorno računarsko iskustvo. Korisnici mogu raditi gotovo ceo dan budući da baterija2 traje gotovo sedam sati, a postoji i mogućnost povezivanja na bežični hot spot putem WiFi ili roama koristeći optički 3G ili 4G/WiMAX3 s tehnologijom Qualcomm Gobi. Takođe je opremljen s mogućnošću izbora operativnog sustava Windows 7 za poslovne korisnike. Naime, jedino računari Lenovo imaju Enhanced Experience za Windows 7, što im omogućuje znatno brže pokretanje sistema u poređenju sa neoptimizovanim računarima identične konfiguracije.

Dodaci kao što su tri USB porta i 4-in-1 čitač kartica osiguravaju jednostavno povezivanje i punjenje perifernih uređaja kao su prenosni hard disk i digitalna kamera. Korisnici mogu dodatno proširiti mogućnosti laptopa ThinkPad Edge s dodatnim Lenovo USB Power Hub, koji kombinuje 65 W AC adapter sa četiri USB porta koji istovremeno pune laptop računar i povezuju i pune druge uređaje.

Cena i dostupnost

Za cenu i dostupnost 11 inčnog laptop računara ThinkPad Edge molimo Vas kontaktirajte najbližeg Lenovo partnera.

Leave a Reply