Satellite NB10-A_03
Notebook-Netbook

Novi Toshiba laptop računari Satellite i Satellite Pro NB10

Toshiba Evropa GmbH danas je predstavila nove laptop računare Satellite i Satellite Pro NB10 – bogatih karakteristika i bez kompromisa u pogledu prenosivosti, ovi elegatni, lagani i kompaktni laptopi su veoma jednostavni za upotrebu. Sa kompletnim Windows 8 funkcijama, uključujući opciju ekrana osetljivog na dodir, oba raznovrsna modela predstavljaju dodatnu vrednost – bilo kao isplativi laptop ili pristupačno IT rešenje u školama.

,,Ovi inventivni laptop računari redefinišu ono što mali, ultra prenosiv i prustupačan PC može da ponudi’’, kaže Adrijan Vazdar, biznis menadžer kompanije Toshiba Evropa GmbH. ,,Satellite NB10 ima funkcionalnost neophodnu za uživanje u konzumiranju i kreiranju sadržaja kao što su stereo zvučnici visokog kvaliteta ili korišćenje tastature u punoj veličini. Satellite Pro NB10 je fleksibilan uređaj za učenje, tako da škole dobijaju sve karakteristike i portove potrebne da đaci nauče da koriste IT uređaje. Bez obzira da li ih roditelji kupuju za dete, nastavnici koriste u radu sa đacima, kao malo poslovno rešenje ili sekundarni uređaj, oba modela nude izuzetnu vrednost za novac od brenda kom mogu da veruju.’’

Satellite NB10-A_03

Elegantan i isplativ mobilni pratilac

Isplativi i prelepo stilizovani modeli Satellite u srebrnoj i Satellite Pro NB10 u crnoj boji su lagani, što ih čini idealnim pratiocima u pokretu ili produktivnosti u učionici. Displej od 29,5cm (11,6 inča) sa HD rezolucijom omogućava jasan rikaz do najsitnijih detalja, dok tastatura u punoj veličini omogućava lakše kucanje za nesmetan rad i unos podataka. Početne težine od samo 1,3kg1 za kompletnu mobilnost, oba modela su laka za nošenje i upotrebu na bilo kom mestu.

Bogate karakteristike

Sa kompletnom funkcionalnošću programa Windows 8 i opcijom ekrana osetljivog na dodir, korisnici imaju sve što im je potrebno za brz i nesmetan rad ili zabavu – kod kuće, u učionici ili u pokretu. Savršeni su za manje prste, tako da deca mogu jednostavno da pritiskaju, prevlače i navigiraju na intuitivnom displeju osetljivom na dodir i tako na potpuno prirodan našin koriste Satellite ili Satellite Pro NB10t.

Sa najnovijim Intel® Celeron® ili Pentium® procesorima, ovi modeli daju izuzetne performanse za lako obavljanje svakodnevnih poslova. Korisnici takođe dobijaju unapređene performanse sa do 4GB memorije i velikim prostorom za skladištenje omiljenih medijskih sadržaja i dokumenata, sa ugrađenim 500GB HDD.

Sveobuhvatna dongle-free konekcija

Uprkos kompaktnoj formi, Satellite NB10 i Satellite Pro NB10 dolaze sa svim potrebnim portovima, tako da nema potrebe za kupovinom dodatnih kablova ili adaptera. VGA i HDMI® port omogućavaju konekciju na eksterne ekrane i projektore, a to olakšava konekciju na televizor ili veći displej – što je posebno korisno pri razmeni sadržaja ili podučavanje grupe đaka. Takođe mogu da se prenose podaci na druge uređaje preko višestrukih USB portova, uključujući jedan USB 3.0 port.

Opcija Wi-Fi® a/g/b/n omogućava veliku brzinu rada i mnogo brže pretraživanje interneta i preuzimanje dokumenata. Alternativna konekcija je moguća preko LAN porta – a sa ulazom za SD karticu korisnici mogu dodatno da prošire prostor za skladištenje podataka.

Jednostavni za upotrebu i upravljanje

Ovi laptop računari, uvek spremni za rad, jednostavni su za korišćenje i izuzetno zaštićeni. Prostrani i trenutno dostupni HDD, RAM i Wi-Fi modul omogućavaju lako upravljanje, dok EFI BIOS obezbeđuje karakteristike kao što je bezbedno podizanje sistema. Kensington® brava je tu kao dodatna zaštita od krađe a uz trajanje baterije do 4 sata2, laptop računari Satellite NB10 i Satellite Pro NB10 mogu da se koriste na bilo kom mestu.

Toshiba Satellite NB10 i Satellite Pro NB10 će biti dostupni u Evropi u četvrtom kvartalu 2013. godine.

Toshiba Satellite NB10/NB10t i Satellite Pro NB10/NB10t:

 • HD (1366 x768) LED displej od 29,5cm (11,6 inča) sa kapacitivnim ekranom osetljivim na dodir za rad svih 10 prstiju (opciono)
 • OS: Windows 8 64-bit
 • Intel® Celeron® N2810 ili Intel® Pentium® N3510 procesori
 • Intel® HD grafika
 • do 4GB DDR3L RAM
 • 500GB HDD
 • konekcija: 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x VGA, 1x HDMI®, SD/SDHC slot, kombo port sa ulazom za mikrofon/izlazom za slušalice, Ethernet LAN, Wireless LAN, Bluetooth® 4.0 i b/g/n ili a/b/g/n WiFi®
 • stereo zvučnici visokog kvaliteta sa funkcijom DTS® Studio Sound™
 • HD veb kamera sa stereo mikrofonom
 • Kensington® brava
 • boja:
 • Satellite NB10/NB10t – srebrna
 • Satellite Pro NB10/NB10t – crna
 • težina: od 1,3kg2
 • dimenzije:
 • NB10 – 284 x 208,6 x 13,8 – 21,5mm
 • NB10t – 284 x 208,6 x 13,8 – 25.1mm

Leave a Reply