Toshiba-Portégé-Z10t
Notebook-Netbook

Novi Toshiba Portégé Z10t kao rasklopivi Ultrabook

Fleksibilna kombinacija Ultrabook i tablet uređaja zadovoljava profesionalne potrebe današnjice 

Kao odgovor na rastuću potražnju za kombinacijom laptop i tablet računara među poslovnim profesionalcima, Toshiba Evropa GmbH danas je predstavila Portégé Z10t. Ovaj tanak rasklopiv računar sa Windows 8 Pro sistemom je izdržljiv i snažan Ultrabook™ koji se samo jednim klikom pretvara u praktičan i intuitivan tablet sa impresivnim doživljajem pisanja. Profesionalnim korisnicima koji žele računar prilagođen svojim potrebama nudi punu fleksibilnost.

Toshiba-Portégé-Z10t

 

Pored toga, Toshiba Portégé je čuven po svojoj mobilnosti, pouzdanosti i izdržljivosti. Zahvaljujući opciji Toshiba Easy Guard, korisnici mogu biti sigurni u savršen računarski doživljaj. Evropska prodaja novog ultra-prenosivog uređaja Portégé Z10t sa Full HD displejem osetljivim na dodir i punom jasnoćom veličine 29,5 cm (11,6 inča) počinje u drugom kvartalu 2013. godine.

Pogodnost korišćenja u kombinaciji sa praktičnom upotrebom

,,Tablet računari su sve popularniji među poslovnim korisnicima i mi sada viđamo mnogo profesionalaca koji nose dva uređaja: laptop i tablet’’, kaže Met Mekdauel, marketing direktor za digitalne proizvode i usluge u kompaniji Toshiba Evropa GmbH. ,,Sa uređajem Portégé Z10t, napravili smo rešenje koje u jednom uređaju spaja pogodnost korišćenja sa praktičnom upotrebom i ispunjava sve profesionalne računarske potrebe. Bez obzira da se li koristi kao tablet ili laptop, korisnici uvek mogu da se oslone na kompletne performanse koje nudi Ultrabook™ tehnologija.’’

Tablet režim rada uređaja Portégé Z10t nudi velike pogodnosti u izvršavanju različitih računarskih zadataka, kao što je vođenje beleški tokom seminara i pretraživanje interneta u pokretu. Međutim, kada obrada dokumenata zahteva unos velike količine podataka kao glavni prioritet, ovaj uređaj se lako transformiše u format laptopa uz kompletnu podršku rasklopivog pozadinskog osvetljenja. U oba režima rada, Portégé Z10t nudi velike i brze performanse zahvaljujući najnovijim Intel® Core™ procesorima za Ultrabook™ i ugrađenim SSD velike brzine.

Širok izbor opcija za navigaciju i kucanje

Portégé Z10t nudi brojne pogodne načine za navigaciju i unos podataka. U laptop režimu rada, korisnici imaju lak pristup fizičkoj tastaturi ili, ako žele, mogu da kucaju tekst na digitalnoj tastaturi. Dalja navigacija kroz menije je moguća korišćenjem komandi za prste na ekranu osetljivom na dodir ili multi-tač tačpedu. A kada je potreban još veći stepen preciznosti, Accupoint funkcionalnost je najpogodnija opcija.

Korišćenjem karakteristika Portégé Z10t tableta, ekran osetljiv na dodir svih deset prstiju garantuje intutitivan doživljaj pretraživanja. Isto tako, uz opcioni DigitizerPen, korisnici mogu da crtaju skice na ekranu tableta, precizno dodirnu određeno mesto da zamene kursor ili preciznije navigiraju kroz menije. Opcija prepoznavanja rukopisa ima ogromnu praktičnu vrednost jer pretvara beleške napravljene na ekranu u digitalne dokumente koji mogu da se obrađuju.

Toshiba Easy Guard garantuje intenzivnu svakodnevnu upotrebu

Tanak i ultra mobilan Portégé Z10t napravljen je za intenzivnu svakodnevnu upotrebu i testiran u skladu sa visokim standardima kvaliteta i pouzdanosti kompanije Toshiba.

Rezultat toga je da su uskladišteni podaci daleko manje osetljivi u slučaju pada uređaja. Osim toga, tastatura je otporna na prolivanje tečnosti¹ i u slučaju takvih situacija ne mora da znači da će podaci biti izgubljeni. Portégé Z10t ima nekoliko naprednih sigurnosnih i karakteristika za upravljanje podacima: Intel® Anti-Theft funkcionalnost smanjuje rizik od neovlašćenog pristupa, Trusted Platform Module (TPM) štiti najvažnije lokalno uskladištene podatke, a Intel® vPro™ tehnologija predstavlja sveobuhvatnu ugrađenu sigurnosnu meru prilagođenu korišćenju računara i pretnjama po njegovu bezbednost. Pored dodatne sigurnosti protiv najnovijih računarskih pretnji, Intel® vPro™ takođe omogućava IT sektorima da prate, održavaju, popravljaju i ažuriraju Portégé Z10t na daljinu.

Najnovije tehnologije konekcije

Namenjen prvenstveno korisnicima u pokretu, Portégé Z10t dolazi sa naprednim karakteristikama konekcije za brz prenos podataka u pouzdan pristup mreži. Ovaj rasklopivi Ultrabook™ odlikuje se najnovijim USB 3.0 portovima, koji omogućavaju mnogo bržu razmenu podataka sa dodatnim uređajima. Preko HDMI® i RGB, lako može da se uspostavi konekcija sa velikim ekranom, a Intel® Wireless Display tehnologija omogućava korisnicima da šalju dokumente i multimedijalne fajlove na kompatibilan TV uređaj bez upotrebe kablova. Pored pouzdanog i brzog pristupa mreži preko Gigabit LAN-a, Portégé Z10t takođe podržava najbovije bežične tehnologije, kao što su HSPA i LTE za brzu razmenu podataka i sinhronizaciju.

Leave a Reply