Notebook-Netbook

Novi Toshiba Qosmio X-70 B i Satellite P70-B

Toshiba Europe danas predstavlja dva nova laptop računara sa ekranom dijagonale 43,9 cm (17,3 inča) – Qosmio X70 i Satellite P70. Oba uređaja velikih ekrana nude superiorne računarske performanse za impresivnu zabavu na ekranima Full HD rezolucije, mogućnosti za besprekoran istovremeni rad na različitim zadacima i snažne Intel® Quad Core™ i7 procesore.

 

Kombinacijom moćnih grafičkih performansi, stilizovanog dizajna i naprednih audio-video mogućnosti, Qosmio X70 je idealan za zahtevne korisnike i zaljubljenike u multimediju koji traže veliku snagu neophodnu za stvaranje i obradu fotografija i video zapisa, uživanje u igrama i reprodukciji filmova na velikom ekranu dijagonale 43,9 cm (17,3 inča).

Qosmio X70 B

Spremni za zabavu

Qosmio X70 sa Full HD ekranom rezolucije 1920 x 1080 i LED pozadinskim osvetljenjem pruža impresivne video-performanse za akcione filmove, igre i onlajn sadržaj. Veliki ekran dijagonale 43,9 cm (17,3 inča) i osvetljaja od 300 NIT-a, obezbeđuje optimalan kvalitet slike u bilo kom trenutku, kao i intenzivnu osvetljenost za jasne detalje i boje. Izuzetan kvalitet slike Qosmio X70 upotpunjuju harman/kardon® zvučnici, ekskluzivni u ponudi Toshibe, za uverljiv zvuk i vrhunski doživljaj. U spoju sa DTS Sound™ tehnologijom za poboljšanu jačinu zvuka i bas, kao i bolju definiciju zvuka, ovo ozvučenje je sve što vam je potrebno za epsku zabavu.

Satellite_P70-B_Beauty_02_with_screen

Snažne performanse u svakom momentu

Laptop Qosmio X70 potpuno je opremljen za pružanje vrhunskih performansi koje korisnicima omogućuju da se sa lakoćom upuste u zahtevne zadatke kao što su uređivanje video zapisa i obrada fotografija ili igranje igrica. Ugrađena AMD Radeon™ R9 M265X sa podrškom 4GB GDDR5 VRAM memorije obezbeđuje veći propusni opseg i poboljšane performanse. AMD Enduro™ tehnologija inteligentno optimizuje uređaj za izvanredne grafičke performanse, uz istovremeno produžavanje autonomije baterije. Qosmio X70 ima Intel® Quad Core™ i7 procesor kao snažnu podršku u izvršavanju više istovremenih zadataka, sa primetno inteligentnom distribucijom performansi za najbolje izdanje, kao i pratećim  vizuelnim prikazima na ekranu za bolje iskustvo rada na PC-ju. Korisnicima je na raspolaganju pregršt prostora za komotno čuvanje igara, filmova i datoteka, izborom HDD čvrstog diska kapaciteta 2TB ili SSHD diska kapaciteta 1TB.

 

Visina zabave

Čitav asortiman zabavnih funkcionalnosti modela Qosmio X70 omogućuje korisnicima da uživaju u svojim omiljenim fimovima, igrama i multimediji – u najboljem izdanju. Podrška za Ultra HD format preko HDMI® izlaza omogućuje reprodukovanje slike na kompatibilnom Ultra HD TV-u za prikaz sadržaja „4k“ rezolucije većoj grupi ljudi. Dva USB 3.0 priključka pune veličine i dve USB 2.0 priključka obezbeđuju brzo povezivanje sa raznim eksternim uređajima. Intel® WiDi tehnologija pruža korisnicima opciju bežične reprodukcije sadržaja – uključujući filmove, video zapise, fotografije i muziku – na kompatibilnom TV-u, bez kablova. Integrisani Blu-rayTM BD-RE (XL) disk omogućuje puštanje filmova u HD rezoluciji na putovanjima, kao i bezbedno čuvanje datoteka na prostoru do 100 GB. Fotografije i druge multimedijalne datoteke mogu jednostavno da se prebacuju između različitih uređaja preko konektora za SD karticu[1] sa podrškom za Bridge Media UHS-II, koji većim brzinama prenosa obezbeđuje i veću produktivnost.

 

 

 

Osmišljen da bude drugačiji

Qosmio X70 odlikuje dragocena tamnosrebrnaboja kućišta, sa naglašenim mat crvenim detaljima, kao i upečatljiv, snažan i elegantan dizajn. Pored toga, tastatura bez okvira sa tasterima oblika pločica, osvetljena je crvenim pozadinskim osvetljenjem za rad u uslovima  slabijeg spoljnjeg svetla, kao i u mraku. Velika klikped dodirna tabla, pri tom, omogućuje bolju kontrolu nad uređajem – o kakvoj god zabavi da je reč.

 

Satellite P70 – vidite više i postignite više

Satellite P70 je idealna zamena za desktop računar, sa mnogim funkcionalnostima modela Qosmio X70, i takođe idealan laptop za zabavu i produktivan rad u raznim scenarijima svakodnevne upotrebe računara. Elegantan dizajn i satenski zlatna boja izdržljivog kućišta od brušenog aluminijuma odlike su uređaja osmišljenog za život u pokretu. Za razliku od pozadinskog osvetljenja tastature modela Qosmio X70, crvene boje, tastere modela Satellite P70 osvetljava jasan beli sjaj.

 

Toshiba Qosmio X70 i Satellite P70 biće dostupni u Evropi tokom četvrtog tromesečja 2014.

 

Toshiba Qosmio X70 i Satellite P70:

 • Ekran: dijagonale 43,9cm (17,3 inča), Full HD rezolucija (1920 x 1080) ekrana sa bljeskom od 300 NIT-a i LED pozadinskim osvetljenjem
 • Procesori: 4. generacija Intel® Quad Core™ i7 procesora
 • Sistem za skladištenje: do 2 TB HDD ili 1 TB SSHD („solid state hybrid drive“)
 • Memorija: Do 16 GB DDR3L RAM (1,600 MHz)
 • Mogućnosti povezivanja: 1 x HDMI®-izlaz sa podrškom za Ultra HD, 2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0 (uključujući 1 x Sleep-and-Charge funkciju), 1 x RGB, konektor za SD/SDHC karticu sa podrškom za Bridge Media UHS-II 1, džek za slušalice/mikrofon, Kensington zaključavanje
 • Bežična komunikacija: Intel® Dual Band Wireless-AC 3160, Intel® WiDi, tehnologija bežičnog prikaza, Bluetooth®0, HD veb kamera sa dvostrukim mikrofonima
 • OS: Windows 8.1
 • Zvuk: Harman Kardon zvulnici sa DTS Sound™ audio poboljšanjima
 • Dimenzije: 413 x 268 x 28,4/33,1 mm
 • Masa: 2,9 kg

 

 

Toshiba Qosmio X70:

 • Grafika: AMD Radeon™ R9 M265X grafika sa 4GB GDDR5 VRAM i AMD Enduro™ tehnologijom
 • ODD: Blu-rayTM BD-RE (XL) optički uređaj
 • Boja: dragoceno tamno srebro sa mat crvenim detaljima
 • Tastatura: bez okvira, sa crvenim pozadinskim osvetljenjem

 

 

Toshiba Satellite P70:

 • Grafika: AMD Radeon™ R9 M265X grafika sa 2GB ili 4GB GDDR5 VRAM i AMD Enduro™ tehnologijom
 • ODD: Blu-rayTM BD-RE (XL) optički disk ili DVD Super-Multi uređaj
 • Boja: satenski zlatna
 • Tastatura: bez okvira, sa belim pozadinskim osvetljenjem

[1] Primenljivo samo na Qosmio X70 i Satellite P70 modelima sa 4GB VRAM memorijom.

Leave a Reply