Tecra A50_1
Notebook-Netbook

Novi Toshiba Tecra A50 poslovni laptop

Kompanija Toshiba Evropa GmbH je predstavila uređaj Tecra A50, najnoviji dodatak renomiranoj liniji Tecra laptop računara za poslovne profesionalce, koji podiže poslovno računarstvo na još viši nivo performansi, bezbednosti i pozdanosti.

Ovaj laptop računar od 39,6 cm (15,6 inča) dolazi sa najnovijim Intel® procesorima i opremljen je nizom brzih hard drajvova, uključujući hibridne drajvove1 i SSD memoriju. Dizajniran i napravljen za intenzivnu upotrebu, novi Tecra A50 je kompletno testiran u pogledu izdržljivosti. Pored toga, sistem je opremljen opcijama za dodatnu bezbednost i pouzdanost. Evropska prodaja novog Tecra A50 počinje u trećem kvartalu 2013. godine.

Tecra A50_3

Za bezbrižan rad

,,Kod Toshiba Tecra linije laptop računara izgradili smo reputaciju koju treba da sačuvamo – naročito u srednjim i velikim kompanijama’’, kaže Adrijan Vazdar, biznis menadžer kompanije Toshiba Evropa GmbH. ,,Sa novom ponudom modela Tecra A50 nastavljamo da kombinujemo snagu i pouzdanost proizvoda. Izdržljivost kućišta uz napredne karakteristike bezbednosti omogućuju bezbrižan rad i IT odeljenjima i individualnim korisnicima. Korisnici koji rade u kancelariji, kao i oni koju su stalno na putu, osetiće prednosti brzog pristupa dokumentima i odličnih performansi koje novi Tecra A50 nudi.’’

Bogate mogućnosti konekcije

Tecra A50_1

Tecra A50 je idealan za profesionalne korisnike koji zahtevaju pouzdan laptop računar sa sveobuhvatnim funkcijama. Ovaj novi Tecra model dolazi sa velikim izborom interfejsa za konekciju za klasični i bežični prenos podataka. Tecra A50 može lako da se priključi na radni sto jer je opremljen posebnim ulazom za priključenje. Kada se koristi sa opcionim Toshiba Hi-Speed Port Replicatorom III, ovaj laptop računar dobija ukupno šest dodatnih USB portova, od kojih su četiri USB 3.0 za brzu razmenu podataka između osnovne dodatne opreme kao što su eksterni uređaji za skladištenje podataka i jednostavna konekcija sa desktop mišem ili tastaturom. Hi-Speed Port Replicator III takođe dolazi sa proširenim LAN ulazom za trenutnu konekciju sa poslovnom mrežom i nizom video portova koji podržavaju proširenje na veliki stoni displej. Pored toga, Intel® Wireless Display omogućava korisnicima da bežično prenose podatke sa mobilnog PC-ja na kompatibilan HD displej, što omogućava razmenu poslovnih prezentacija na velikom ekranu.

Napredne karakteristike bezbednosti

U pogledu izdržljivosti i pouzdanosti, Tecra A50 je prošao posebne HALT testove (Highly Accelerated Life Tests) koje vrši TÜV Rheinland®, ugledni nezavisni institut iz Nemačke. Pokazalo se da je ovaj uređaj otporan na pad sa visine do 76 cm. Tastatura je otporna na prosipanje tečnosti¹, tako da ako slučajno ispustite šolju kafe to ne znači automatski da ste izgubili podatke. Napredne karakteristike bezbednosti štite podatke koji se čuvaju na novom modelu Tecra preko, na primer, Self Encrypting Drive (SED) sa HDD kao i Trusted Platform Module (TPM). Korisnici mogu da se uloguju prelaskom prsta preko čitača, čime se neovlašćenim osobama onemogućava pristup ključnim poslovnim informacijama. Anti-Theft funkcija protiv krađe dodatno smanjuje rizik od zloupotrebe, a zahvaljujući Intel® Active Management Technology (AMT), mobilni profesionalci opremljeni modelom Tecra A50 će uvek imati najnovije verzije sistema, jer IT odeljenje može lako da prati, održava, popravlja i osvežava ove uređaje na daljinu.

Satellite Pro A50

Toshiba će takođe lansirati Satellite Pro A50, poslovni laptop računar sa veoma sličnim karakteristikama kao Tecra A50. Namenjen nezavisnim profesionalcima i zaposlenima iz manjih kompanija, Satellite Pro A50 može da se poveže preko USB 3.0 porta na univerzalnu priključnu stanicu, kao što je nedavno lansirani Toshiba dynadock™ V3.0.

Leave a Reply