Notebook-Netbook · PC računari

NVIDIA OD SADA NUDI NAGRAĐIVANU TEHNOLOGIJU 3D VISION I TRŽIŠTU NOTEBOOK RAČUNARA

ASUS predstavlja prvi NVIDIA 3D Vision Notebook na svetu—G51J 3D; Industrijski lideri podržavaju ideju o kreiranju 3D ekosistema

Predstavljena pre nekoliko meseci za desktop računare tehnologija NVIDIA® 3D Vision™ je za veoma kratko vreme postala omiljeno rešenje za igranje kompjuterskih igara, gledanje filmova ili pregled fotografija u punoj stereoskopskoj 3D rezoluciji. NVIDIA je danas, u saradnji sa vodećim svetskim proizvođačima ekrana za notebook računare i kompanijama koje se bave razvojem 3D sadržaja sa zadovoljstvom predstavila proširenje ekosistema NVIDIA 3D Vision. Od sada u ponudi ćese naći rešenja visoke definicije namenjena notebook platfomama koje će pratiti adekvatni integrisani 3D Vision ekrani od 120Hz, što rezultuje fenomenalnim 3D doživljajem čak i u pokretu.

“Izuzetno smo uzbuđeni zbog predstavljanja prvog notebook računara obogaćenog tehnologijom NVIDIA 3D Vision,” izjavio je PC Wang, Corporate Vice President & General Manager, Notebook Business Unit, System Business Group u kompaniji ASUS. “Kompanije NVIDIA i ASUS gaje zajedničku strast kada u pitanju notebook računari namenjeni gejmerima. Ovo je još jedan primer kako saradnja velikih kompanija donosi odlične rezultate i nove fantastične proizvode.”
Kompanija NVIDIA predvodi novu revoluciju koja će transformisati gejming na PC računarima iz dosadnog 2D sveta u novi vizuelno bogati svet trodimenizionalnosti. Tehnologija NVIDIA 3D Vision predstavlja kombinaciju bežičnih 3D naočara širokougaonog IR emitera kao i naprednog softverskog rešenja, koje stotine PC igara obogaćuje potpuno stereoskopskim 3D okruženjem. Više od 400 aktuelnih PC igara u potpunosti je kompatibilno sa tehnologijom NVIDIA 3D Vision, čak i neki od najpopularnijih naslova kao što su Resident Evil 5, Borderlands, World of Warcraft: Wrath of the Lich King, Batman: Arkham Asylum i Star Trek D-A-C. Ovi naslovi igračima pružaju jedno potpuno novo iskustvo zajedno sa novim 3D vizuelnim efektima i dodatnim animiranim scenama.

“Igra Resident Evil 5 do sada je dobila neke od najboljih recenzija koje smo ikada videli a veliki deo tih pohlava ide na račun tehnologije NVIDIA 3D Vision,” izjavio je Jun Takeuchi, General Manager R&D Strategic Planning Department kompanije Capcom. “Resident Evil 5 u punom 3D okruženju predstavlja jedinstveno iskustvo.Sa nestrpljenjem očekujemo buduću saradnju sa kompanijom NVIDIA to na novim projektima.”
Kompanija NVIDIA je zahvaljujući tesnoj saradnji sa proizvođačima ekrana CPT, LG, CMO i Samsung, tržištu prenosnih računara podarila vrhunske 3D monitore koji se odlikuju stepenom osvežavanja od 120Hz. Pored 3D mogućnosti, novi ekrani poseduju sjajan kvalitet slike i prikaz boja i u tradicionalnim 2D aplikacijama kao što su svakodnevni rad, gledanje filmova i slično.
“Tehnologija NVIDIA 3D Vision predstavlja najbolju, potpuno steroskopsku 3D tehnologiju koja je na raspolaganju na tržištu,“ izjavio je Ryan Chung, Chief Director, Notebook Business Unit kompanije CPT. “Ovo je zaista uzbudljiv period za sve nas, kao i za korisnike koji su sada u prilici da svoje igre, filmove i muziku pogledaju u punoj 3D tehnologiji, ranije rezervisanoj samo za najekskluzivnije bioskopske dvorane.”

“Kompanija LG Display planira da sa sledećom generacijom panela koji će se odlikovati osvežavanjem od 120 Hz u potpunosti podrži tehnologiju NVIDIA 3D Vision,” izajavio David Choi, Vice President kompanije LG Display.
“Tehnologija NVIDIA’s 3D Vision predstavlja najbolje 3D vizuelno iskustvo koje smo do sada imali prilike da vidimo, i prosto jedva čekamo da ovu vrstu tehnologije implementiramo kod panela namenjenih notebook računarima.,” izjavio je SH Moon, Vice President kompanije Samsung Electronics. “Samsung LCD Division u potounosti podržava ekosistem 3D Vision koji razvija NVIDIA.”
Sada kada su ekrani na raspolaganju, uzbuđenje vlada i u taboru proizvođača notebook računara opmreljenih tehnologijom 3D Vision. Notebook računari posedovaće panele sa stepenom osvežavanja od 120Hz i mogućnostima reprodukcije 3D Vision-a, a isporučivaće se u paketu sa adekvatnim 3D naočarima. Kompanija ASUS priprema prvi notebook računar opremljen ovom tehnologijom, model nazvan ASUS G51J 3D. Ovaj računar pojaviće se na tržištu početkom decembera, a tokom 2010. uslediće i pojava računara drugih proizvođača poput Cleva i drugih.

“Jedva čekamo da na tržište plasiramo notebook računare koji donose tehnologiju NVIDIA 3D Vision,” izjavio je Stephen Chien, WW Sales i Marketing VP kompanije Clevo. “Era pravog 3D-a je pred nama, a novi način na koji percipiramo 3D igre i filmove donosi mnogo zanimljivih mogućnosti.”

“NVIDIA 3D Vision je najbolja 3D tehnologija koju smo videli do sada,” izjavio je Vincent Sung, VP Notebook Engineering kompanije MSI. “Uzbuđeni smo zbog činjenice da razvijamo prvi MSI notebook računar koji donosi ovu zaista sjajnu tehnologiju.”

Leave a Reply