Notebook-Netbook

Odvojivi laptop – Toshiba Satellite Click 2 L30W

Kompanija Toshiba Europe objavljuje novi odvojivi laptop, Satellite Click 2 L30W, koji inovativnim konceptom „2-u-1“ spaja moderan i ergonomski dizajn sa velikim kapacitetom skladištenja. Idealan za rad i reprodukciju multimedije, novi Satellite Click 2 L30W nudi sve što je korisnicima potrebno da budu produktivni i zabave se bez pristajanja na kompromise – bilo da su u kancelariji, kod kuće, ili u pokretu – i to u jednom pristupačnom uređaju.

 

Satellite Click 2 L30W ima ekran dijagonale 33,8 cm (13,3 inča), dovoljno veliki za ugodan rad za stolom i istovremeno veoma prenosiv. Ergonomski osmišljen za lako korišćenje, ovaj uređaj ima mehanizam kojim se jednom rukom jednostavno transformiše iz laptopa u tablet, u dva laka koraka, čak i u pauzi između zadataka. To Satellite Click 2 L30W modelu obezbeđuje izuzetnu fleksibilnost za raznovrsne potrebe agilnog stila života.

toshiba2

Ergonomski i estetski lepo uklopljen

Kao spoj „lepog i korisnog“, Satellite Click 2 L30W je pogodan za svakodnevne zadatke. Snage komprimovane u satenski zlatnom kućištu tankog profila, Satellite Click 2 L30W se dobro uklapa u svako okruženje koje zahteva prenosivost i funkcionalnost računara.

Korišćenje novog mehanizma na šarkama omogućuje veoma tanak dizajn, koji takođe odlikuju precizna završna obrada i koncept hlađenja bez ventilatora. Korisnici imaju mogućnost i da optimizuju Satellite Click 2 L30W prema sosptvenim potrebama. Za stolom, Satellite Click 2 L30W je PC kompletnih performansi, sa tastaturom bez okvira pune veličine i prostranom klik-ped tablom. Kod kuće ili na putu, transformiše se u prigodan tablet idealan za prikazivanje video sadržaja HD kvaliteta ili pretraživanje interneta.

 

Uz veliki kapacitet skladištenja podataka od čak 500 GB, korisnici mogu komotno da čuvaju i pristupaju svojim dokumenata, kolekcijama muzike i fotografija. Sa HDD-om u samom tabletu postiže se veća sigurnost pristupa uskladištenom sadržaju i obezbeđuje da podaci budu uvek dostupni po potrebi.

Ekran sjajan u svakom pogledu

Izuzetnu upotrebnu vrednost Satellite Click 2 L30W najbolje ilustruje njegova centralna tačka – HD IPS ekran osetljivom na dodir. Ekran dijagonale 33,8 cm (13,3 inča) dovoljno je veliki da obezbedi impresivan doživljaj multimedije i potpunu produktivnost, a opet, savršeno se uklapa sa tankim, modernim kućištem koje može da se ponese bilo gde.

 

Uporedo sa kvalitetom i dimenzijama ekrana, specijalan zaštitni sloj od otisaka omogućuje da tapkanje i prevlačenje prstima po ekranu u igrama i aplikacijama, ostavi minimalne mrlje i tragove. Najnovija podrška za dodir sa 10-prstiju takođe doprinosi boljem iskustvu igranja, a konstrukcija bez okvira ravnog ekrana – boljem iskustvu kontrole dodirom, kao i olakšano čišćenje ekrana. Široki ugao posmatranja i jasnoća prikaza obezbeđuju dobru preglednost iz različitih pozicija, bilo da korisnik sedi za stolom ili se odmara na kauču kod kuće.

Kombinacija HD rezolucije i IPS tehnologije donosi vrhunsku preciznost boja, daje prirodnije tonove i suptilnije mešanje boja. Senzor ambijentalnog osvetljenja omogućuje da se osvetljenost LCD ekrana prilagođava uslovima spoljne osvetljenosti, što Satellite Click 2 L30W čini idealnim za pregledanje sadržaja na ekranu u bilo kom okruženju.

 

Superioran zvuk

Implementirani audio sistem visokog kvaliteta upotpunjuje bogat vizuelni doživljaj i obezbeđuje impresivno multimedijalno iskustvo.DTS Sound™ tehnologija sa podešavanjima kompanije Skullcandy® daje živ i prožimajući zvuk.

 

Snažne performanse PC računara

Satellite Click 2 L30W podržava procesore do 4. generacije Intel® Core i3 procesora, u kombinaciji sa Intel® HD 4200 grafikom, što je snažna podrška za „multi-tasking“ i zabavu tokom celog dana, od radnog doručka do večernje zabave. Uređaj nema ventilator, troši manje struje i sa baterijom može da omogući do osam sati[1] rada, bez obzira da li je u laptop ili tablet režimu.

 

Satellite Click 2 L30W takođe ima i raznovrsne opcije povezivanja za veću fleksibilnost uređaja, čak i u tablet režimu. Sa USB 2.0 priključkom pune veličine, ležištem za SD karticu (eng. slot) i mikro-HDMI® izlazom na tabletu, korisnici mogu da se povežu sa štampačem ili prebacuju fotografije sa svojih digitalnih fotoaparata bez potrebe da priključe tastaturu. USB 3.0 priključak pune veličine na tastaturi, koji pri tom podržava i Sleep-and-Charge funkciju, dodatno olakšava prebacivanje velikih datoteka. Uz najnoviji Wi-FiTM 802.11ac standard i Bluetooth® 4.0,Intel® WiDi povezivanje i tehnologiju bežičnog prikazivanja slike, korisnici mogu lako da emituju zabavne saržaje ili projektuju prezentacije na velikom ekranu TV-a. Integrisana HD veb kamera sa stereo mikrofonom koji eliminiše buku idealna je za video konferencijske pozive sa kolegama ili prijateljima.

 

Satellite Click 2 L30W odvojivi laptop biće dostupan u Evropi tokom trećeg tromesečja 2014.

 

Toshiba Satellite Click 2 L30W:

 • Ekran: 33,8 cm (13,3 inča) 1366 x 768 HD rezolucije IPS kapacitivni ekran sa podrškom za dodir sa 10 prstiju
 • Procesori: do 4. generacije Intel® Core i3 CPU
 • Grafika: do Intel® HD Graphics 4200
 • SSD/HDD: 7mm 500 GB HDD
 • Memorija: 4GB DDR3L1,600 MHz
 • Opcije povezivanja tableta:1xUSB 2.0 priključak pune veličine, mikroHDMI®-izlaz, priključak za SD karticu
 • Opcije povezivanja tastature: 1x USB 3.0 pune veličine sa Sleep-and-Charge funkcijom
 • Komunikacija: HD veb kamera sa stereo mikrofonom, Bluetooth®, Intel® WiDi, bežični prikaz, Intel® Dual Band Wireless-AC 3160
 • Audio: DTS Sound™ audio poboljšanje sa Skullcandy®podešavanjima
 • OS: Windows 8.1 Update 64 bit
 • Trajanje baterije: do 8 sati1 (u bilo kom režimu)
 • Boja: satenski zlatna sa brušenom-metalik završnom obradom
 • Dimenzije:
  • Tablet: 331x 215 x 13,9 mm
  • Tablet i tastatura u spoju: 331x 244,5 x 22,9 mm
 • Masa:
  • Tablet: 1,3 kg
  • Tablet i tastatura u spoju: 2,2 kg

 

[1] Na osnovu testa Mobile Mark 2012.

Leave a Reply