galaxy-note-80
Notebook-Netbook

Premijera Samsung Galaxy Note 8.0 na MWC 2013

Danas, prvog dana Mobile World Congressa, najveće globalne konferencije mobilnih tehnologija koji se održava u Barseloni, obeležila su brojni noviteti – a pre svega novi tablet iz Samsunga Galaxy Note 8.0!

galaxy-note-80

Novi tablet Samsung Galaxy Note 8.0 ima ekran od 8 inča rezolucije 1280×800 sa gustinomod 189 piksela po inču, što ga čini nešto većim i jasnijim čak od Apple iPada Mini.

Samsung ističe ovaj novi uređaj po svestranosti i dimenzijama koje su “najbliže knizi”, a posebno se ističu nove aplikacije tako da recimo korisnici mogu koristiti dve aplikacije u realnom multitaskingu, te kao svojevrsnu alternativu papiru i olovci zahvaljujući uključenom stylusu – S pen. Recimo možete direktno pisati beleške u vaš kalendar ili potpisivati fotografije u Albumu.

Koristi četverojezgreni procesor A9 koji radi ma 1,6 GHz, a operativni sistem je oprobani Android 4.1.2 Jellybean. Treba istaći i 2 GB RAM radne memorije i kao  opcije tablet dolazi sa 16 ili 32 GB interne memorije za  podatake, a dodatno je proširiv microSD karticom do 64 GB.

Leave a Reply